Preferințele de mobilitate, schimbate de pandemie. Ce mijloc de transport aleg oamenii de teama coronavirusului
Pandemia de coronavirus a schimbat preferințele oamenilor din punct de vedere al mijloacelor de transport. Și de teama virusului, dar și din cauza restricțiilor, consumatorii și-au schimbat opţiunile în ceea ce privește mijloacele de mobilitate.
Un raport al Digital Auto Report 2020, realizat de Strategy&, departamentul de strategie globală din reţeaua PwC, arată că majoritatea oamenilor au ales în această perioadă să-și folosească propria maşină în locul transportului public.
„La începutul acestui an, estimările indicau o creştere a preferinţei consumatorilor pentru platformele de mobilitate şi a modalităţilor de proprietate alternative în detrimentul propriilor automobile. Pandemia a inversat, cel puţin o vreme, această tendinţă. Oamenii sunt foarte preocupaţi de sănătate şi, ca urmare, caută modalităţi de mobilitate care le oferă mai multă siguranţă. Din acest motiv, vor continua să folosească platformele de mobilitate în măsura în care acestea vor reuşi să le câştige încrederea prin măsurile de igienă şi protecţie care sunt acum mai importante decât preţurile reduse”, a declarat, într-un comunicat, Daniel Anghel, Partener şi Lider pentru Industria Auto, PwC România.
Cum s-au schimbat preferințele de transport ale oamenilor
Preferința pentru modalităţile alternative de mobilitate s-a redus cel mai mult în Germania. 77% dintre respondenţii la studiu intenţionează să folosească mai puţin aceste alternative.
Tendinţa este aceeaşi în SUA (56%) şi în China (51%). În aceste două state oamenii se deplasează în principal cu mașina personală.
În Germania oamenii recurg tot la maşina personală, ori la bicicletă, ba chiar şi la mersul pe jos.