Ce să nu faci niciodată la birou. Un expert în resurse umane ne învață cum să avem cariere de succes
Un expert în resurse umane a vorbit despre cum trebuie să se comporte un angajat la locul de muncă pentru a putea primi promovarea pe care o caută. iată ce nu trebuie să faci niciodată!
Așadar, angajații trebuie să știe ce să nu faci niciodată la birou. Asta, dacă îți dorești să evoluezi și să primești bonusuri și un salariu mai mare. Sunt lucruri foarte importante, însă la care angajații nu se prea gândesc, dar șefii observă asta.
Ce să nu faci niciodată la birou
Valerie Rodriguez, în vârstă de 31 de ani, este director de resurse umane în New Jersey și a acordat recent un interviu prin care a spus ce nu ar trebui să facă niciodată un angajat la birou.
„Fac de toate: coaching, încurajez angajații și mă asigur că au un moral ridicat, și încerc să-i stimulez să se implice la locul de muncă”, spune ea.
A observat însă că oamenii vor să afle de la ea cum pot ieși în evidență la locul de muncă și îi sfătuiește să fie inovatori, iar atunci când semnalează o problemă să găsească repede și o soluție. Dar pe lângă lucrurile pe care un angajat ar trebui să le facă, există unele care sunt de evitat. iată care sunt cele mai importante trei lucruri pe care nu trebuie să șe faci la birou:
Fără prea multe detalii personale
1. În primul rând, spune Valerie, nu trebuie să împărtășești prea multe detalii personale cu colegii de muncă, chiar dacă este dificil, deoarece o treime din zi ți-o petreci alături de colegi. Expertul în HR le reamintește oamenilor că cei din jurul lor nu le sunt chiar prieteni.
„Să spui prea multe lucruri despre tine celor de la muncă îți poate face mai mult rău decât bine, pentru că permite oamenilor să facă presupuneri despre tine sau chiar să ia decizii în locul tău”, susține Valerie.
Nu te subestima
2. Un alt lucru pe care nu trebuie să îl faci la birou este să fii modest. Expertul în resurse umane spune că nu trebuie să fim prea lăudăroși, dar nici prea modești. Ea susține că ideal este să fii amabil și empatic, însă în același timp să nu permiți oamenilor să te calce în picioare sau să te poziționezi pe ultimul loc în comparație cu ceilalți. Valerie a remarcat că persoanele de succes tind să fie vocale și directe cu privire la realizările lor.
„Eu însămi am crezut cândva că munca mea va vorbi de la sine, dar am învățat că, dacă nu te promovezi singur, nimeni altcineva nu o va face pentru tine”, spune Valerie.
Petrecere, dar cu limite
3. Un alt lucru care nu trebuie făcut este să stai prea mult la petrecerea companiei, deoarece atmosfera se relaxează destul de mult, față de birou, iar oamenii încep să bârfească și mai mult.
„În calitate de persoană care a lucrat în domeniul resurselor umane, am jucat un rol în organizarea unor evenimente la care a trebuit să rămân până la sfârșit sau doar să merg când pot. Oamenii încep să bea și se ajunge prea departe. Unii pot lua decizii proaste în preajma colegilor, pentru că e un cadru mai relaxat decât la birou, însă ulterior pot apărea zvonuri”, mai spune expertul în HR, care recomandă să nu se stea la petrecerile companiei mai mult de două ore.