Ce salarii sunt la Lidl, unul dintre principalii angajatori din România
Lidl, unul dintre angajatorii de top din România, a mărit anul acesta salariile și a ajuns ca salariul minim primit de un angajat să fie de 4.000 de lei brut.
Începând cu 1 martie 2020, cel mai mic venit brut oferit de Lidl în România va avea o medie lunară de peste 4.000 lei brut, adică aproximativ 2.500 lei net, a anunțat compania.
Lider în topul angajatorilor din retailul alimentar, Lidl le oferă angajaților beneficii precum o zi liberă cu ocazia zilei de naștere, o zi suplimentară de concediu pentru cei care au o vechime mai mare de 5 ani în companie, precum și mai multe sporuri speciale.
De asemenea, la salariul pe care îl primesc angajații se adaugă și bonuri de masă în valoare de 300 de lei.
„În anul financiar 2020, niciun angajat Lidl România nu va realiza un venit lunar mediu mai mic de 4.000 de lei brut (aproximativ 2.500 de lei net), sumă ce include salariul, tichetele de masă, primele anuale de Paște și de Crăciun, precum și alte tipuri de sporuri”, se arată într-un comunicat al companiei.
Creșteri salariale garantate pentru angajații cu vechime în companie
În timp ce vânzătorii și angajații din magazinele și depozitele Lidl sunt angajați pe salariul minim acordat de companie, în timp salariile lor cresc de la an la an. Astfel că, după 4 ani de muncă la Lidl, salariul minim brut al unui angajat este de 4700 de lei.
Lidl este unul dintre cei mai mari angajatori din România, cu o echipă de peste 7.500 de membri activi în toate județele țării.
Ce spun angajații despre salariile de la Lidl
Pe site-urile de specialitate foștii și actualii angajați ai Lidl au oferit recenzii contradictorii atât în ceea ce privește experiența de acolo, dar când vine vorba de salarii nu există prea multe reacții negative.
„Ca orice om, la început contează salariu, la Lidl făcând raport salariu – muncă, salariul dă cu plus”, scrie un angajat pe site-ul undelucrăm.ro. În timp ce un altul spune că „Salariu destul de bun comparativ cu alte supermarketuri”.
„Salariu plătit la timp, niciodată cu întârziere ba chiar mai devreme de multe ori, prime de sărbători și prima la încheierea anului financiar”, scrie pe același site un alt angajat.