Cea mai bună rețetă de negresă pufoasă și însiropată
Negresa este una din prăjiturile copilăriei. Pe cât este de bună, pe atât este de ușor de realizat. Este desertul ideal pentru un weekend în familie.
Ingrediente negresă:
- 4 ouă
- 200 g de unt la temperatura camerei
- 100 ml de lapte
- 250 g de zahar
- 50 g de cacao
- 1 lingură de esență de rom
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 150-200 g nucă pisată sau măcinată
- 200 g de făină
Pentru sirop:
- 250 ml lapte
- 30 g cacao
- 100 g ciocolată cu minimum 50% cacao
- 100 g zahăr
- puțină esență de rom și de vanilie
Cum se prepară negresa
Totul se prepară în același vas. Mai întâi batem ouăle. Adăugăm zahărul șicontinuăm să mixăm până se face ca o cremă. Apoi adăugăm treptat laptele, untul moale, sarea, esențele. La final încorporăm făina amestecată cu praful de copt și amestecăm de sus în șos cu o lingură.
Turnăm totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 25-30 de minute la 200 de grade.
Cum se face siropul pentru negresă
Mai întâi amestecăm cacao cu zahărul. Apoi încorporăm laptele și punem la fiert. După ce a dat în clocot, oprim focul și adăugăm ciocolata. Amestecăm până se topește toată ciocolata.
După ce scoatem negresa din cuptor o lăsăm să se răcească 10-15 minute, apoi o tăiem și tunăm sosul de ciocolată peste ea. Dacă dorim, deasupra putem presăra nuci măcinat sau pisate.
Poftă bună!