Cea mai bună rețetă de negresă pufoasă și însiropată
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2022/01/prajitura-ciocolata.jpg)
Negresa este una din prăjiturile copilăriei. Pe cât este de bună, pe atât este de ușor de realizat. Este desertul ideal pentru un weekend în familie.
Ingrediente negresă:
- 4 ouă
- 200 g de unt la temperatura camerei
- 100 ml de lapte
- 250 g de zahar
- 50 g de cacao
- 1 lingură de esență de rom
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 150-200 g nucă pisată sau măcinată
- 200 g de făină
Pentru sirop:
- 250 ml lapte
- 30 g cacao
- 100 g ciocolată cu minimum 50% cacao
- 100 g zahăr
- puțină esență de rom și de vanilie
Cum se prepară negresa
Totul se prepară în același vas. Mai întâi batem ouăle. Adăugăm zahărul șicontinuăm să mixăm până se face ca o cremă. Apoi adăugăm treptat laptele, untul moale, sarea, esențele. La final încorporăm făina amestecată cu praful de copt și amestecăm de sus în șos cu o lingură.
Turnăm totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 25-30 de minute la 200 de grade.
Cum se face siropul pentru negresă
Mai întâi amestecăm cacao cu zahărul. Apoi încorporăm laptele și punem la fiert. După ce a dat în clocot, oprim focul și adăugăm ciocolata. Amestecăm până se topește toată ciocolata.
După ce scoatem negresa din cuptor o lăsăm să se răcească 10-15 minute, apoi o tăiem și tunăm sosul de ciocolată peste ea. Dacă dorim, deasupra putem presăra nuci măcinat sau pisate.
Poftă bună!