Cea mai cea rețetă! Biluţe colorate din brânză

Publicat: 09 oct. 2022, 18:00, de Nina Marcu, în Food , ? cititori
Cea mai cea rețetă! Biluţe colorate din brânză
Bilute de branza

Dragi doamne, dragi domnițe și, de ce nu, dragi domni… Hai, ați intrat în bucătărie? V-ați pus șorțul, v-ați acoperit capul – sau v-ați strâns părul – v-ați spălat pe mâini? Că avem treabă. Cea mai cea rețetă avem azi pe ordinea de zi! Biluțe colorate din brânză.

Cum sună? Că, de bune, parol de condeieră, sunt bune. Bașca aspectuoase, elegante, deosebite. Hai, sunteți ochi și urechi? Că zic cea mai cea rețetă de biluțe colorate din brânză.

Luăm cam 150 de grame de brânză de burduf şi o cutie de Philadelphia light. Pe astea două le verișorim. Nu perișorim. Verișorim. Facem o pastă din cele două brânze – ca să-i dăm și mai multă clasă, îmbrăcăm boabe de struguri negri cu această compoziție, dacă nu avem struguri, e bun și fără – şi le trecem prin condimentele pregătite pe câte o farfurioară.

Mărar – verde, clar. Susan – galben, mac – negru, boia iute – roșu. Pasta trebuie lăsată la frigider un sfert de oră înainte de pregătire. Se udă mâinile cu apă rece, se fac câteva biluțe. Și tot așa. Până modelați toată pasta. Pe farfurie se pun în așa fel încât să ia ochii: negru lângă roșu, lângă verde și tot așa.

Un pont: și soacra o să fie încântată de cea mai cea rețetă de biluțe colorate din brânză! Că, după tocana ei, astea merg de vis! Și să spun și altfel: soacrelor, arătați-le voi nurorilor care mănâncă shaorma la colțul străzii cum se mănâncă sănătos!

Biluțe colorate din brânză. Cea mai cea rețetă! Hai că m-am scos! N-am băgat zavera între unele și altele. Între soacre și nurori, zic. Că, tocmai v-am spus cea mai cea rețetă de biluțe colorate din brânză.