Cea mai mare fabrică de lapte din țară a fost dotată cu roboți
O fabrică din România marchează un nou capitol din istoria sa prin dotarea unei noi unități de prelucrare a laptelui cu roboți și energie regenerabilă. Astfel, după 30 de ani de activitate, Simultan SRL reușește să dea lovitura.
Așadar, noua unitate de prelucrare a laptelui va fi situată în Sânadrei, județul Timiș. Recent, aceasta a fost vizitată și de ministrul Agriculturii, Florin Barbu care a evidențiat importanța și amploarea investiției de 25 de milioane de euro.
”În 30 de ani, compania familiei Herbai din Ortișoara, județul Timiș, a devenit cel mai mare procesator de lapte, cu capital integral românesc. Numai în ultimii trei ani, SIMULTAN SRL a investit 25.000.000 de euro în noua fabrică de produse lactate și brânzeturi.”, scria Florin Barbu pe rețelele de socializare.
Anual, fabrica prelucrează 50 de milioane de litri de lapte. Procesele vor fi în mare parte robotizate, minimizând necesarul de muncă umană și maximizând eficiența.
„Aici cum am spus avem doi oameni iar pe cel de-al doilea îl vom înlocui cu un robot. Noi am construit de la zero și avem o capacitate de producție de 500.000 de litri pe zi”, a explicat un reprezentant al companiei pentru Daily Bussines.
Citește și: Ce fabrică se va deschide în România după sărbători
Fabrica a inevstit și în energia regenerabilă. Valoarea proiectului destinat obținerii independenței energetice a fost de 10 milioane de euro. Aproximativ 40-45% din laptele procesat este vândut sub branduri proprii ale marilor retaileri, în timp ce restul este comercializat sub brandul SIM. Reprezentanții Simultan sunt optimiști cu privire la finalizarea proiectelor începute și speră să atingă un grad de finalizare de 80% până la sfârșitul anului. Aceștia își propun să continue investițiile, în ciuda provocărilor, pentru a menține standardul înalt de calitate al produselor.
„Investițiile sunt mari dar merită pentru că aducem pe piață produse de cea mai bună calitate”, subliniază reprezentantul fabricii, remarcând și contribuția semnificativă la programul național „Cornul și Laptele”.
Citește și: Un miliardar austriac își închide fabrica de cablaje auto din România: 200 de oameni concediați