Cel mai bun desert. Rețetă prăjitură Parlament cu nuci
Dacă vă plac nucile, această prăjitură vă va cuceri. Prăjitura Parlament are de toate: nucă din belșug, biscuiți, ciocolată și o cremă delicioasă din frișcă și gălbenușuri de ou. Stropită cu puțină esență de rom, prăjitura Parlament este desertul care va da gata pe toți.
Ingrediente prăjitură Parlament
Pentru blat:
2 căni de nuca prăjită
7 albusuri
7 lg zahar
7 lg nuca macinata
3 lg faina
1 praf de copt
Cum se prepară blatul la prăjitura Parlament
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem un tava nucile prajite, astfel incat sa acoperim toata suprafata tavii. Albusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o spuma tare iar apoi adaugam nuca amestecata cu faina si praful de copt. Amestecam usor cu o lingura de lemn iar apoi turnam compozitia in tava, peste nuca, potrivit site-ului myraskitchen.blogspot.com.
Dam tava la cuptorul preincalzit.
Cand blatul e copt il rasturnam pe un platou astfel incat nuca sa ramana deasupra.
Cum se prepară crema la prăjitura Parlament
400 gr crema de ciocolata din comert
7 galbenusuri
7 lg zahar
2 lg apa
500 ml frisca
biscuiti cat sa acoperim prajitura
Peste blatul copt intindem crema de ciocolata. Acoperim cu un strat de biscuiti.
Mixam galbenusurile cu zaharul si apa iar apoi le fierbem pe aburi pana se ingroasa. Lasam la racit.
Crema rece o amestecam cu frisca batuta iar apoi o intindem peste prajitura. Deasupra se presara aschii de ciocolata.
Dam prajitura la rece cateva ore, cel mai bine de seara pana dimineata iar apoi o putem taia cu un cutit inmuiat in apa calda.
Sursa rețetă și foto: myraskitchen.blogspot.com
Citește și Prăjitura Petre Roman. Cum se face (VIDEO)