Cele mai periculoase alimente cumpărate de români din supermarketuri. Lista întocmită de un nutriționist

Publicat: 14 ian. 2025, 21:14, de Lavinia Tudor, în LIFESTYLE , ? cititori
Cele mai periculoase alimente cumpărate de români din supermarketuri. Lista întocmită de un nutriționist
sursa: România Liberă

Semnal de alarmă tras de un nutriționist în mediul online legat de cele mai periculoase alimente, cumpărate de români din rafturile magazinelor. Deși multe sunt nelipsite de pe mesele oamenilor, pot fi dăunătoare pentru sănătate. Pentru a veni în ajutorul consumatorilor, specialistul a întocmit o lista cu produsele care trebuie evitate.

Ce alimente din magazine sunt periculoase pentru sănătate

Pentru o viață sănătoasă, alimentația joacă un rol extrem de important. Doar că într-o societate în care rafturile magazinelor sunt pline de produse, devine tot mai greu pentru consumatori să verifice cât de nocive sunt acestea pentru organismul lor. Deși gustoase, multe dintre ele pot fi foarte nocive. Nutriționiștii atrag atenția că pe mesele românilor, sunt multe alimente care le pun sănătatea în pericol.

Un specialist în nutriție a vrut să vină în ajutorul celor care vor să fie mai atenți la ceea ce consumă. Așa că prin intermediul rețelelor de socializare, a realizat o listă a alimentelor care deși nelipsite din farfuriile românilor, sunt nesănătoase.

Primul aliment este brânza topită, aleasă adesea de părinți pentru pachețelul pentru școală al copiilor. Urmează apoi cuburile pentru supă, folosite de gospodine pentru a oferi un plus de savoare mâncărurilor făcute în casă. Gustul vine însă cu prețul sănătății, deoarece conțin numeroase ingrediente nocive.

Lista este completată de alte produse, preferate în special de cei mici: sucurile din fructe, iaurturile cu arome,  jeleurile, gogoșile. De asemenea, sunt considerate periculoase și fulgii de fasole și de cartofi, supele la plic, ceaiurile la sticlă, sosurile care conțin mult zahăr, biscuiții și anumite tipuri de pâine.

Pericolul pentru cei atenți la siluetă: 0 zahăr nu înseamnă mai bun

Un alt pericol ascuns este reprezentat de alimentele care în aparență sunt mai bune pentru organism. Este vorba de alimentele cu „zero zahăr”. Lipsa zahărului este înlocuită de uleiuri, conform nutriționistului, care pot fi nocive organismului.

Consumatorii sunt sfătuiți să verifice cu atenție etichetele alimentelor înainte de ale cumpărată. Un ajutor real poate fi Aplicaţia Globală de Protecţia Consumatorilor. Prin scanarea codului de bare, pot fi aflate informații esențiale despre produse, cum ar fi ingredientele, dar și numărul și tipul de aditivi alimentari.