Cerere de eliberare condiționată în cazul omului de afaceri Ioan Niculae. Decizia magistraților
Omul de afaceri Ioan Niculae, condamnat la cinci ani de închisoare, rămâne în penitenciar. Tribunalul Constanţa a respins, marţi, cererea de eliberare condiţionată. Decizia instanţei este definitivă.
Potrivit procurorilor, firma InterAgro, controlată de omul de afaceri, ar fi încheiat contracte fictive cu o altă societate, pentru a reduce masiv contribuțiile datorate bugetului de stat, prejudiciul fiind calculat în acest caz la peste 11 milioane de lei.
Tribunalul Constanţa a decis, marţi, să respingă ca nefondată contestaţia formulată de către Ioan Niculae împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia prin care era respinsă cererea sa de eliberare condiţionată, conform News.ro.
În 9 septembrie, Judecătoria Medgidia a respins cererea de eliberare condiţionată a lui Ioan Niculae, ca inadmisibilă, deoarece nu se împlinise termenul de reînnoire a cererii aşa cum fusese el fixat prin decizia Tribunalului Constanţa din 23 iulie. Astfel, Ioan Niculae putea formula o nouă cerere de liberare condiţionată după data de 23 octombrie.
Omul de afaceri Ioan Niculae, administrator al InterAgro, a fost condamnat în luna februarie a acestui an, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani de închisoare în dosarul în care este acuzat, între altele, că „a corupt” oameni de afaceri, funcţionari publici şi înalţi demnitari să promoveze o Hotărâre de Guvern prin care să fie acordate facilităţi fiscale privind subvenţionarea achiziţiei de îngrăşăminte chimice, acest lucru aducând InterAgro un beneficiu de 600 de milioane de euro.
Niculae a fost acuzat de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Potrivit procurorilor, firma InterAgro, controlată de omul de afaceri, ar fi încheiat contracte fictive cu o altă societate, pentru a reduce masiv contribuțiile datorate bugetului de stat. Prejudiciul a fost calculat la peste 11 milioane de lei.