Chimia și matematica, învățate în mișcare. Elevii unui liceu din Botoşani vor ține orele în sala de sport
Liceul cu Program Sportiv din Botoșani schimbă, de miercuri, 6 octombrie, metoda de predare. Astfel toate disciplinele se țin în sala de sport, într-un proiect inovator Erasmus+. Vor avea o platformă de studiu unică în România, iar proiectul include cinci școli din cinci țări diferite.
Liceul demarează proiectul „Stil de învăţare şi de viaţă sănătos”, care prevede predarea tuturor disciplinelor în sala de sport. Astfel, elevii vor învăţa matematică, biologie, chimie, geografie sau limba engleză cu ajutorul unui echipament special importat din Canada. În acest proiect participă și alte patru licee din Ţările de Jos, Spania, Grecia şi Turcia.
„Am achiziţionat o platformă educaţională, unică în România. Cu ajutorul acesteia, copiii vor învăţa toate obiectele şi, în acelaşi timp, se vor mişca. Va fi un stil de învăţare amuzant, dar în acelaşi timp serios. Încercăm să demonstrăm că internetul nu este nociv, ci are şi avantajele sale. (…)
Obiectivul nostru principal şi pe termen lung este de a creşte performanţa şcolară în rândul elevilor. O minte sănătoasă într-un corp sănătos îi face mai capabili să performeze la şcoală şi nu numai”, a declarat profesorul Carmen Silvia Ciobanu, cea care coordonează proiectul „HaLL- Healthy and Learning Lifestyle”.
Huncă: Proiectul va schimba întreaga comunitate
Reprezentanţii liceului susţin că proiectul este un prim program de învăţământ orientat spre viitor. El combină domeniile de studiu separate în mod tradițional. Integrează lecţiile şi activităţile din întreaga şcoală şi stabilește un stil de viaţă și de învăţare continuă, care să depăşească şcoala, inclusiv mâncatul şi posibilitatea de a face mişcare.
În acest proiect participă și alte patru licee din Ţările de Jos, Spania, Grecia şi Turcia.
„Este un proiect inovator, un proiect în care sunt cinci ţări partenere. E un proiect inovator, pentru că va folosi o metodă inovatoare de a preda elevilor. Nu se va mai face predarea tradiţională. În plus, există o platformă, unică în România, adusă din Canada, cu care noi putem să monitorizăm, dar şi să diseminăm informațiile. Astfel că predarea se face pluridisciplinar, trans-disciplinar şi cred că rezultatele proiectului vor schimba chiar comunitatea din care face parte şcoala noastră”, a declarat profesorul Mihaela Huncă.
Proiectul „HaLL- Healthy and Learning Lifestyle” a fost lansat, miercuri, la Liceul cu Predare Sportivă Botoşani, în prezenţa reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a partenerilor din proiect.