Cinci ani de coșmar pentru directorul Teatrului Toma Caragiu din Ploiești: ”Am fost amenințată, hărțuită și urmărită!”
![Cinci ani de coșmar pentru directorul Teatrului Toma Caragiu din Ploiești: ”Am fost amenințată, hărțuită și urmărită!”](https://media.puterea.ro/4s7tnXQI6ragXhn-t1aUX8uPEwA=/1200x675/smart/filters:contrast(5):format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/02/mihaela-rus.jpg)
Mihaela Rus, directorul Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești, a obținut o victorie importantă în instanță împotriva lui Tudor Gheorghe, tatăl solistei Rodica Gheorghe.
Tribunalul a stabilit că acesta a hărțuit-o timp de cinci ani, obligându-l la plata unor daune morale. Sentința vine după un lung șir de procese și după numeroase amenințări, intimidări și campanii de calomnie la adresa directoarei teatrului.
Un coșmar de cinci ani: Amenințări, urmăriri și intimidări
Într-o declarație emoționantă publicată pe rețelele sociale, Mihaela Rus a dezvăluit coșmarul prin care a trecut: „Am fost intimidată, amenințată, urmărită, reclamată și calomniată de un individ și de o parte a familiei lui, doar pentru că am refuzat să cedez unor presiuni.”
Potrivit acesteia, Tudor Gheorghe și familia sa au încercat să o forțeze să angajeze fiica acestuia în teatrul pe care îl conduce. Metodele folosite au fost extreme: de la urmăriri zilnice și expunerea publică a vieții personale, până la amenințări directe cu moartea.
„Mi-a fost teamă să-mi las copilul să iasă singur pe stradă. Am fost urmărită zile în șir, iar adresa mea și detalii despre viața mea privată au fost făcute publice, doar pentru a-mi demonstra că sunt supravegheată. S-a ajuns până acolo încât s-au făcut afirmații false despre mine, despre calificările mele, despre viața mea personală. Totul, doar pentru a mă forța să cedez”, a mai spus Mihaela Rus.
Procesul care a demascat hărțuirea
După doi ani de suferință, Mihaela Rus și actorul George Frâncu, șeful secției Revistă a teatrului, au intentat două procese penale și unul civil împotriva lui Tudor Gheorghe. Avocatul Ciprian Stoenac a reprezentat-o în instanță și a reușit să demonstreze că directorul teatrului a fost victima unei hărțuiri sistematice.
„Această victorie este un mesaj clar pentru toți cei care sunt victime ale hărțuirii: justiția funcționează, dar trebuie să ai curajul să lupți!” a declarat Rus, mulțumind avocatului său pentru sprijinul necondiționat.
O decizie fără precedent: Despăgubiri morale pentru o luptă de cinci ani
Instanța l-a găsit vinovat pe Tudor Gheorghe și l-a obligat la plata unor daune morale. Banii vor fi donați unei asociații care sprijină femeile abuzate, a anunțat directoarea teatrului. „Hărțuirea nu este un moft, ci un abuz grav care distruge suflete și vieți. Acest proces a fost despre adevăr și despre demascarea unui comportament toxic”.
Mihaela Rus a mai subliniat că va continua să vorbească despre acest caz pentru a încuraja și alte victime să iasă în față. „Această luptă nu este doar a mea. Este a tuturor celor care au fost hărțuiți și au trăit cu frică. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume!”
Un mesaj pentru agresor: „Oamenii vor afla de ce ați fost capabil!”
În mesajul său public, directoarea teatrului a avut un avertisment clar pentru Tudor Gheorghe și familia acestuia: „Nu v-aș da mare importanță, dar trebuie să încurajez alte victime să nu îndure ce am îndurat eu. Oamenii vor afla adevărul despre ceea ce ați făcut.”
Cazul Mihaelei Rus este un exemplu de curaj în fața abuzurilor. Victoria ei în instanță ar putea deschide calea pentru alte victime ale hărțuirii să își caute dreptatea și să lupte împotriva agresorilor lor.