Cinci locuri de vizitat în București pentru o escapadă de weekend
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/04/Locuri-de-vizitat-in-Bucuresti-1536x1023-1.webp)
Cultură, relaxare, activități variate, istorie, vizite. Acestea sunt unele dintre activitățile pe care le poți desfășura într-un weekend în București. Bineînțeles, pe lângă shopping, cină în oraș și distracție nocturnă, care vin bonus. Să aflăm, totuși, și ce poți vizita.
În București poți explora o gamă variată de activități, de la vizite în muzee și galerii de artă, până la plimbări prin Herăstrău sau alte grădini celebre. Astfel, plictiseala nu va fi o problemă, dar va fi înlocuită, cu siguranță, de o mică toropeală de la kilometri parcurși, mai ales dacă în timpul săptămânii stați înțepeniți la birou.
Muzeul Cotroceni
Pasionații de istorie pot vizita Muzeul Național Cotroceni, unde au loc periodic evenimente culturale de excepție. Specificitatea muzeului îi este conferită de îmbinarea caracteristicilor unui spațiu memorial, cu o istorie de aproape 350 de ani, cu cele ale unui muzeu de artă decorativă. Aici găsim saloane cu o deosebită putere evocatoare, datorită personalităților care au locuit în aceste încăperi de-a lungul timpului.
Palatul Parlamentului
Este a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, dar și cea mai scumpă. Palatul Parlamentului are aproximativ 1000 de încăperi, dintre care 440 birouri, peste 30 de săli și saloane, patru restaurante, trei biblioteci, o sală de concerte.
Ateneul Român București
Edificiul-simbol al culturii naționale, Ateneul Român este construit chiar în inima Capitalei, în Piața George Enescu. Aici s-au petrecut momente de anvergură istorică și care merită repovestite, la o plimbare în zonă, eventual cu un prieten pasionat de acest gen de subiecte.
Muzeul Satului
Un obiectiv turistic special, cu o suprafață de 14 hectare, având 380 de monumente și 60.000 de obiecte în colecțiile de patrimoniu. Locul seamănă mai degrabă cu un parc decât cu un muzeu, totul fiind reconstruit după atmosfera pitorească din satele românești.
Vezi și: Top 5 locuri pe care să le vizitezi cu copiii în minivacanța de Paști, în București
Grădina Botanică
Are o suprafață de peste 18 hectare și gestionează o colecție impresionantă de plante vii sau conservate. Grădina este împărțită în mai multe sectoare, exact ca și Capitala. Astfel, dacă vrem să vedem plante rare, Flora Dobrogei, Rosarium Iridarium va trebui să ne prezentăm la sectorul exterior. Pentru mai multe informații despre plante și flori putem vizita sectorul interior, în care vom găsi biblioteca și Centrul de Educație Ecologică.
În ultimii ani au fost dezvoltate trei zone noi de vizitare: grădină bunicii, pentru a ne reaminti de copilăriile la țară, grădina copiilor și grădina cu cărți.
Biserica Stavropoleos
Este construită în centrul Capitalei, fiind inclusă în lista monumentelor istorice din România. Deși nu se întinde pe dimensiuni mari, Biserica este un spațiu arhitectural reprezentativ pentru tradiția bizantină. În același timp, prin motivele ornamentale exprimă o sensibilitate barocă și un gust oriental.