Cine are noroc, are! Sporurile bugetarilor ar putea fi introduse în salariul de bază

Publicat: 08 apr. 2024, 22:11, de Filon Stan, în SOCIAL , ? cititori
Cine are noroc, are! Sporurile bugetarilor ar putea fi introduse în salariul de bază
Foto: puterea.ro

Vin vești bune pentru bugetarii din România, după ce un proiect de lege a fost aprobat tacit în Senatul României! Acesta dorește introducerea sporurilor în salariul de bază.

Așadar, vești bune pentru bugetarii din România, care și-ar putea regăsi sporurile în salariul de bază! În acest sens, Senatul a adoptat tacit, în plenul de luni, în calitate de prim for sesizat, propunerea legislativă care prevede modificarea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Sporurile ar putea fi introduse în salariul de bază

Proiectul de lege care a trecut tacit de Senat propune ca sporurile pentru condiţiile de muncă să fie incluse în salariul de bază. Forul decizional pentru acest proiect de lege este însă Camera Deputaţilor.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, cuantumul brut al sporurilor pentru condiţii de muncă prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, acordat pentru luna anterioară, se introduce în salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie şi indemnizaţiile de încadrare, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii”, arată proiectul iniţiat de către mai mult aleşi de la PNL.

Totodată, salariile de bază, soldele de funcţie şi salariile de funcţie şi indemnizaţiile de încadrare prevăzute de prezenta lege sunt majorate în mod corespunzător, potrivit ultimelor majorări făcute de Guvernul României.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, sporurile pentru condiţii de muncă reglementate de Legea-cadrul nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, sunt abrogate, potrivit proiectului liberalilor.

Prezenta lege intră în vigoare începând cu luna următoare publicării în Monitorul Oficial, mai arată sursa citată. Senatul este prim for sesizat pe proiect, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Vă reamintim că pentru a putea produce efecte, acesta proiect de lege trebuie adoptat și de Camera Deputaților, apoi trebuie promulgat de președintele României, după care trebuie să fie publicat în Monitorul Oficial.