09:03 • Agricultura
Cine sunt cei mai mari consumatori de carne din Europa
Spaniolii sunt cei mai mari consumatori de carne din Europa, cu un consum mediu de 98,8 kilograme de carne pe cap de locuitor anual, faţă de o medie de 42 de kilograme la nivel mondial, fiind urmați de portughezi (94,7 kilograme) şi polonezi (88,5 kilograme), potrivit datelor Asociației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO).
Acest consum este echivalent cu peste 270 de grame pe zi, „în condiţiile în care recomandările ştiinţifice internaţionale vorbesc de 300 de grame pe săptămână”, după cum arată Greenpeace, care vorbeşte de supraconsum și consecinţele sale devastatoare.
Sectorul cărnii din Spania reprezintă aproximativ 2,5 milioane de locuri de muncă directe şi indirecte şi exporturi de aproape nouă miliarde de euro, fiind puternic marcat de un grad crescut de industrializare. Potriivt datelor din piață, producţia de carne a Spaniei s-a multiplicat de 10 ori în ultimele șase decenii, cu mult faţă de situaţia din alte ţări europene.