„Ciocoii vechi și noi” varianta Manasia: Nuntă aristocrată pentru stafful Ministerului de Finanțe
În timp ce premierul Marcel Ciolacu nu știa cum să aranjeze măsurile fiscale în ordonanța austerității, conducerea Ministerului de Finanțe petrecea de mama focului, într-o atmosferă aristocrată, într-un local de fițe, la 50 km de București.
Petrecere fastuoasă pentru șeful de cabinet al lui Marcel Boloș
O postare pe Facebook, din weekend, a secretarului general adjunct de la Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cecilia Văduva, a adus în spațiul public un eveniment monden inedit, ai cărui protagoniști sunt în conducerea Ministerului de Finanțe.
Florin-Alexandru Zaharia, șeful de cabinet al ministrului de Finanțe, preotul Marcel Boloș, s-a căsătorit în weekend, după o prietenie de cinci ani, cu Ana. Petrecerea a fost una fastuoasă și a avut loc într-o atmosferă aristocrată, la Conacul Hagianoff de la Domeniul Manasia, de lângă Urziceni.
Trebuie precizat că acest conac are patru niveluri: o cramă imensă și impresionantă la subsol, desigur, saloane mari și mici la parter și la etaj, și o mansardă modernă, minimalistă, după moda și obiceurile anilor de acum, în contrast cu tot restul ansamblului. Însă, Conacul Hagianoff de pe Domeniul Manasia nu e un restaurant, dar se mănâncă în cele două saloane mari de la parter, care se pot și uni într-o sufragerie regală. Cam în acest decor a avut loc petrecerea de nuntă a șefului de cabinet al lui Marcel Boloș. Mai trebuie precizat că ginerică a fost șeful de cabinet al preotului Marcel Boloș, când era ministrul Fondurilor Europene, iar când Boloș a ajuns ministru de Finanțe, Florin Zaharia l-a urmat.
Mâna dreaptă a Elenei Udrea, nașa „vedetă„ de la Conacul Manasia
Cei doi tineri căsătoriți au avut la petrecerea de la Conacul Manasia două perechi de nași, dar „vedeta” nașilor a fost secretarul de stat de la Ministerul Finanțelor, Carmen Moraru, și soțul ei, Liviu Moraru, director adjunct la Monitorul Oficial. Nu trebuie omis faptul că nașa Carmen Moraru a fost mâna dreaptă a Elenei Udrea, dar între timp Udrea a ajuns la Penitenciarul Târgșor, iar Carmen Moraru a fost promovată secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene și acum la Finanțe.
De fapt, Carmen Moraru este supraveghetoarea de serviciu a lui Marcel Boloș, iar prietenii știu și de ce, și oriunde merge Boloș, automat, în spatele lui este Carmen Moraru. Însă nașii Moraru au fost susținuți și promovați la butoanele administrației centrale de către fostul premier și lider PNL, Ludovic Orban, nimeni altul decât finul unuia dintre finii celor doi. Invitații de la petrecerea de la Canacul Manasia au fost aleși pe sprinceană, din rândul șefilor din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministerul Finanțelor, pentru că, deh …tacâmul a fost cam 200 de euro de persoană. De la această petrecere nu putea lipsi ministrul Finanțelor, preotul Marcel Boloș, care a binecuvânt petrecerea aristocrată de la Canacul Manasia și a urat „Casă de piatră” tinerilor căsătoriți.
Meniu aristocrat pentru bugetari
Meniul de nuntă pregătit de gazde pentru invitați, chiar dacă majoritatea sunt bugetari, a fost, de fapt, unul de super fițe, adică meniul vedetă al acestei locații, pregătit de cei doi renumiți maeștri ai artei culinare, Daniel Palici și Andrei Carp.
*Vânătă cu alune, o vânătă care a fost maturată în sare o zi, apoi prăjită în unt și îmbrăcată în pastă de alune, și excelenta șampanie (sic!) Carassia Blanc de Blancs
• Tartar de berbecuț în suberek, cu La Croix de Carbonnieux Blanc 2016
• Texturi de conopida, cu Pouilly Fumé Jean Redde 2017
• Picior de porc umplut cu roșii afumate, cu Tignanello Antinori 2011
• Coaste de porc, cu Les Tourelles de Longueville Pauillac 2015
• Frigănea cu lapte ars, cu licorosul Liliac Transylvanian ice wine
De asemenea, invitații au avut ocazia să se delecteze pe terasă cu brânză Comté și șampanie Taittinger, sucuri de morcov, ananas, castravete și ghimbir… Adică, această nuntă a șefului de cabinet a lui Marcel Boloș a fost una aristocrată și ne-a readus în memorie secvențe din „Ciocoii vechi și noi”, a lui Nicolae Filimon.