Ciolacu a vorbit despre soarta Coaliției: ”Suntem condamnați”
Marcel Ciolacu consideră că este esențial să se continue proiectul pentru România, indiferent de partid.
Premierul Marcel Ciolacu a exprimat vineri, după o vizită la șantierul de construcție a infrastructurii rutiere pentru drumul care va conecta Centura Oradea (Girația Calea Sîntandrei) cu Autostrada A3 (Biharia), că este imperativ ca atât PSD cât și PNL să continue acest proiect vital pentru România. „Vom aștepta să vedem cum votează românii în privința alianței pentru Europa, iar apoi ne vom reuni din nou într-o coaliție, cred că și mai hotărâți decât suntem acum”, a adăugat Ciolacu.
„Înainte de a forma această coaliție de guvernare, nu am prea ținut cont de cuvântul dat. Ne-am angajat în Inițiativa celor Trei Mări, care cuprinde Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Adriatică, iar acest segment rutier este parte integrantă din acest drum de mare viteză pe care ne-am asumat să-l construim. Atunci când există colaborare, bunăvoință și determinare, și mai ales stabilitate politică, deoarece discuțiile politice nu vor înceta niciodată între noi”, a explicat premierul.
Ciolacu a subliniat că există o mare diferență între ceea ce se întâmplă la nivelul Guvernului și la nivel național.
”Acum vin alegerile locale, e normal să lăsăm şi concurenţa locală, fiindcă este esenţa democraţiei, dar o spun fără nicio reţinere, din punctul meu de vedere, suntem condamnaţi împreună să continuăm acest proiect pentru România. Şi vom vedea votul românilor în ceea ce priveşte alianţa electorală pentru Europa, pentru lista de europarlamentare şi pe urmă ne vom strânge din nou într-o coaliţie, şi cred că şi mai determinaţi decât suntem acum, să creăm o perspectivă”, a arătat Ciolacu.
Premierul a menționat că este important ca perioada în care se schimbau sute de miniștri și zeci de prim-miniștri să rămână în trecut și în România. „Cred că Germania a avut cea mai lungă perioadă de stabilitate, cu o alianță care a durat 16 ani și un ministru al Transporturilor care a rămas în funcție 16 sau 17 ani. Numai așa poți să dezvolți o țară și să-ți ții toate angajamentele, într-o echipă în care, cei cu performanță continuă rămân, iar cei care nu o au, fac un pas în spate”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.