Ciolacu nu ia în calcul să demisioneze: Mai discutăm în 2026

Publicat: 21 feb. 2025, 06:34, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Ciolacu nu ia în calcul să demisioneze: Mai discutăm în 2026

Premierul Marcel Ciolacu a declarat recent că se așteaptă la o presiune intensă pentru a demisiona, o situație pe care o compară cu cea a fostului președinte Klaus Iohannis, despre care spune că „a cedat și și-a dat demisia”. Cu toate acestea, liderul Guvernului afirmă ferm că nu va părăsi funcția în următoarele două săptămâni, în ciuda eventualelor atacuri politice sau a zvonurilor din spațiul public.

Marcel Ciolacu nu pleacă de la conducerea Guvernului

Într-un interviu recent, Marcel Ciolacu a explicat că este conștient de tacticile folosite împotriva sa și că se așteaptă la o intensificare a acestora în perioada următoare. Acesta a precizat că, în mod clar, se va încerca exercitarea unei presiuni similare celei aplicate asupra lui Klaus Iohannis, însă susține că nu are de gând să cedeze.

Premierul a subliniat că, indiferent de atacurile politice la adresa sa, o moțiune de cenzură nu ar avea șanse să treacă, ceea ce face ca singura soluție pentru adversarii săi politici să fie crearea unei presiuni publice constante.

„Mai discutăm dacă plec din fruntea Guvernului după aderarea României la OECD. Asta se va întâmpla în 2026. Eu înțeleg ce se dorește. S-a făcut o presiune pe președinte, fostul președinte, Klaus Iohannis, care a cedat și și-a dat demisia. Se va încerca în continuare același lucru și cu Marcel Ciolacu. Nu știți că vor apărea.

Eu sunt conștient de asta, și sunt conștienți și colegii mei, că în următoarele două săptămâni va fi aceeași presiune pe mine să-mi dau demisia, pentru că, de fapt, se știe că nici o moțiune de cenzură nu va trece”, adaugă el.

Obiectivul OECD: condiția lui Ciolacu pentru plecare

Marcel Ciolacu a fost categoric în ceea ce privește viitorul său în funcția de premier. Acesta a precizat că va discuta despre o eventuală plecare abia după aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), obiectiv pe care îl consideră fundamental pentru viitorul economic al țării.

Premierul și-a exprimat dorința de a finaliza acest „proiect de țară” sub guvernarea PSD și sub conducerea sa directă. El a menționat că, la fel cum România a reușit să obțină aderarea la Spațiul Schengen și ridicarea vizelor pentru SUA, trebuie să reușească și intrarea în OECD, considerată o garanție a stabilității economice și a reformelor eficiente.

„M-au enervat suficient de mult, că nu mai văd nicio demisie. Mai discutăm dacă plec din fruntea Guvernului după aderarea României la OECD. Asta se va întâmpla în 2026. Atunci îi aștept să mă mai caute, să vorbim dacă îmi dau eu sau nu demisia. Dacă mi-a ieșit cu Schengenul și cu vizele, vreau și acest proiect de țară să-l trec sub guvernarea PSD și un Guvern condus de Marcel Ciolacu”, încheie el.