Ciorba ciocăneșteană, o nouă marcă înregistrată la OSIM
Un nou preparat a fost înregistrat la OSIM: ciorba de păstrăv afumat cu hribi și legume sau ciorba ciocăneșteană. Originară din comuna Ciocănești, județul Suceava, delicioasa ciorbă poate fi degustată chiar zilele acestea în cadrul Festivalului Păstrăvului din Ciocănești.
După ciorba rădăuțeană, tochitura bucovineană și tocănița cu hribi, Bucovina, plai cu dor și bucate alese, ne face un nou cadou culinar – ciorba ciocăneșteană. Adică o ciorbă făcută din păstrăv afumat, hribi și legume. Preparatul tocmai a fost înregistrat oficial la OSIM și poate fi degustat la Festivalul Păstrăvului de la Ciocănești, ce are loc astăzi și mâine în localitatea amintită. Supranumită Muzeul Bucovinei, comuna Ciocănești este recunoscută ca un loc unde tradițiile se păstrează din generație în generație, iar gospodinele se întrec în a prepara o ciorbă specială, cum nu mai este alta în țară. Ciorba de păstrăv afumat nu e dificil de realizat, trebuie doar ingrediente naturale de cea mai bună calitate. Rădăcinoasele se fierb împreună. Separat, morcovii, hribii și păstrăvul afumat se călesc bine împreună, apoi se adaugă în ciorbă, iar după două-trei clocote, se bate un gălbenuș de ou cu smântână și se drege cu el, treptat, ciorba. Restul e secretul gospodinei! Îl aflați dacă ajungeți în zonă, la Festivalul Păstrăvului.