Cîţu, despre Mioara Costin: Demisia – act unilateral; şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu impecabil

Publicat: 24 iul. 2021, 16:20, de Aurel Drăgan, în News , ? cititori
Cîţu, despre Mioara Costin: Demisia - act unilateral; şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu impecabil

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, despre plecarea Mioarei Costin din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, că aceasta şi-a îndeplinit „impecabil” atribuţiile de serviciu, iar faptul că i-a acceptat demisia nu înseamnă că documentul cu antetul Guvernului privind strategia sa de campania internă este autentic.

Întrebat dacă faptul că a acceptat demisia Mioarei Costin este o dovadă a autenticităţii documentului, Cîţu a spus: „Nu, nu au nicio legătură aceste lucruri. Nu. Demisia este un act unilateral”.

Eu am spus doar că acel consilier şi-a făcut treaba şi şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu impecabil în timpul cât era în serviciu. (…) Există deja o demisie. Din punctul meu de vedere subiectul este încheiat„, a adăugat Florin Cîţu, după ce a participat la Comitetul de coordonare la PNL Bucureşti.

Întrebat dacă Mioara Costin se va regăsi în echipa sa de comunicare, într-o altă zonă, premierul a răspuns: „În acest moment, nu”.

Joi, Mioara Costin a fost eliberată, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Chestionat miercuri, într-o conferinţă de presă la finalul şedinţei de guvern, pe tema unui „document” cu antetul Guvernului privind strategia de comunicare internă a PNL, apărut în presă şi pe care era şi numele Mioarei Costin, premierul Florin Cîţu a explicat: „Eu, din funcţia de premier, pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Niciodată un astfel de document nu a fost înregistrat sau mi-a fost mie prezentat, în niciun moment”.

Despre documente care apar în presă sau hârtii, că nu ştiu dacă sunt documente, fiţuici sau documente editabile care apar în presă, nu pot să comentez. Eu pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Documente oficiale, din punctul meu de vedere, înseamnă documente înregistrate, documente care au trecut printr-o anumită procedură„, a completat atunci Cîţu.