CJ Ilfov a obținut o finanțare europeană de circa 13 milioane lei din PNRR pentru trei spitale
Consiliul Județean Ilfov a obținut, în timp record, o finanțare europeană, de circa 13 milioane lei, bani atrași prin PNRR. De aceste sume vor beneficia trei spitale, urmând ca proiectele să fie finalizate până în aprilie 2025.
Cele trei spitale la care va ajunge această finanțare europeană nerambursabilă 100% sunt:
- Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov, care va primi suma de 5.849.771 lei
- Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, cu o alocare de 2.556.482 lei
- Spitalul de Psihiatrie „Eftimie Diamandescu” Bălăceanca, la care ajunge suma de 4.408 057 lei.
Proiecte aprobate
Consiliul Județean Ilfov, în calitate de Partener cu Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea, Spitalul de Psihiatrie „Eftimie Diamandescu” Bălăceanca și Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov în calitate Lideri de parteneriat, anunță că au fost aprobate pentru finanţare, prin PNRR Pilonul II: Transformare Digitală; Componenta: 7 – Transformare digitală Investiția: I3. Realizarea sistemului de eHealth și telemedicină; Investiția specifică: I3.3 – Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților sanitare publice, următoarele proiecte:
- Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală in Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea,
- Guvernanță digitală eHealth și interoperabilitate în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Eftimie Diamandescu” Balăceanca,
- Creșterea performanței medicale și administrative prin digitalizarea activității la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Ilfov.
Proiectele prevăd achiziția și implementarea de sisteme informatice spitalicești integrate care vor permite conectarea tuturor sistemelor de înregistrare și administrare digitale, la nivelul unităților sanitare.
Ce vizează investiția
Obiectivul investiției este reprezentat de dezvoltarea unui cadru sistemic de guvernanță a datelor pentru a aborda calitatea datelor și schimbul eficient al acestora in cadrul diferitelor instituții administrative, unități sanitare, furnizori de servicii, pacienți.
Proiectele vor dezvolta module informatice noi care să deservească activitatea unităților sanitare prin demararea unui proces de digitalizare, prin achiziționarea și instalarea echipamentelor necesare (echipamente IT, echipamente pentru comunicații, și echipamente conexe, inclusiv licențe), migrarea de date către noi sisteme și infrastructuri, dezvoltare de aplicații informatice aferente, dar și prin instruirea personalului tehnic la nivel local.
Obiective pe termen scurt:
- Îmbunătățirea rețelelor de comunicații (infrastructura IT);
- Implementarea și/sau îmbunătățirea software-ului clinic și a interoperabilității
- Implementarea și/sau îmbunătățirea software-ului non-clinic și a interoperabilității
Proiectele se vor finaliza nu mai târziu de luna aprilie 2025, mai arată CJ Ifov.