CNAIR știe câte amenzi va da pentru rovinietă, în următorii doi ani! Plătește o avere să vă trimită plicurile
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) știe deja câte amenzi va aplica șoferilor care vor circula în următorii doi ani pe drumurile naționale fără să achite tariful de utilizare a infrastructurii de transport rutier, mai exact rovinieta. Și, cel mai probabil, se așteaptă la încasări mari, din moment ce este dispusă să plătească o avere pentru a trimite șoferilor amenda în plic, la domiciliu.
CNAIR știe, cu aproximație, câte amenzi va da pentru rovinietă, în următorii doi ani. Așa că a lansat, luna trecută, procedura de achiziție publică a serviciilor de imprimare, anvelopare și comunicare procese verbale de constatare a contravenției pentru încălcarea prevederilor O.G. nr. 15/2002, întocmite de C.N.A.I.R. S.A. – CESTRIN, prin intermediul Sistemului Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control a Rovinietei (S.I.E.G.M.C.R.). Vorbim neachitarea tarifului de utilizare și de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România. Licitația îmbracă forma unui acord cadru pe doi ani, cu atribuirea unui contract subsecvent pe an.
CNAIR știe câte amenzi va da pentru rovinietă, în următorii doi ani. Anul și milionul de amenzi
Conform datelor din SEAP, cantitatea minimă de procese verbale de contravenție întocmite și trimise acasă la „norocosul“ beneficiar este de 800.000, adică 400.000 de bucăți pe an. Asta în cazul nefericit pentru CNAIR. Varianta optimistă pentru companie este de 2,2 milioane de procese verbale de contravenție în doi ani, adică 1,1 milioane de amenzi pe an. Și suma pusă la bătaie pentru a trimite celor sancționați plicurile acasă este pe măsură, 40,7 milioane de lei în doi ani, adică 20.350.000 lei pe an (fără TVA). Asta înseamnă un cost fără TVA de 18,5 lei/operațiune (imprimare, împlicuire și transmitere).
Dacă ținem însă cont de cuantumul amenzii, care variază între 250 de lei și 500 de lei, putând ajunge până la 4.500 de lei pentru vehiculele de mare tonaj, CNAIR iasă în avantaj. Plătește 9 milioane de euro pentru comunicarea amenzilor, dar poate scoate de peste 20 de ori mai mult.
Ofertele sunt așteptate până la data de 2 octombrie, Compania urmând să țină cont de prețul cel mai mic în procent de 95%, restul de 5% reprezentând componenta tehnică a ofertei și anume cel mai scurt timp de livrare fizică a documentelor de comunicare.
Află prețul vinietei de AICI