Coldea, mut în fața poliției din Voluntari: ”Nu e momentul pentru declarații”
Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, se află sub control judiciar după acuzații grave de trafic de influență. Generalul preferă tăcerea, refuzând să ofere declarații ample presei, invocând stadiul incipient al anchetei.
Luni dimineață, generalul Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat la secția de poliție din Voluntari pentru a semna controlul judiciar impus în urma acuzării sale într-un dosar de trafic de influență. La ieșirea din sediul poliției, interpelat de jurnaliști, Coldea a declarat că nu este momentul pentru comentarii, deoarece dosarul se află în stadiul de urmărire penală, adăugând că va oferi un punct de vedere coerent la finalizarea anchetei.
„Dau explicaţii pe bună dreptate justiţiei. Am totală încredere în justiţie. Aşa cum v-am spus, nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei. Respect poziţia presei, dar pentru moment vă rog să mă înţelegeţi. Nu este momentul, sunt audieri, este faza de urmărire penală. Vă asigur că o să transmit un punct de vedere coerent când o să vedem despre ce este vorba”, a spus Florian Coldea.
Florian Coldea este acuzat de trafic de influență după ce omul de afaceri Cătălin Hideg a dezvăluit că i-a cerut 600.000 de euro pentru a obține o pedeapsă mai ușoară într-un dosar de fraudă cu fonduri europene. Hideg, care i-a denunțat la DNA pe foștii generali SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, a declarat joi, într-o intervenție la Antena 3, că aceștia, prin intermediul avocatului Doru Trăilă, i-au solicitat suma respectivă pentru a-l ajuta să obțină o pedeapsă cu suspendare într-un dosar în care are o condamnare în primă instanță de 4 ani de închisoare pentru fraude cu fonduri europene.
Alături de Dumitru Dumbravă, acuzat în același dosar, Florian Coldea a fost pus sub control judiciar, fiind obligat să se prezinte periodic la secția de poliție. De asemenea, cât timp se află sub control judiciar, Coldea trebuie să respecte o serie de restricții, inclusiv interdicția de a părăsi teritoriul României și de a comunica direct sau indirect cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a măsurii judiciare.
Inculpaților li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar pe cauțiune poate fi înlocuită cu arestul la domiciliu sau arestarea preventivă.