Colecțiile de primăvară-vară, mai scumpe cu 10%. Dar mai sunt reduceri la hainele groase!

Publicat: 04 mart. 2024, 07:51, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Colecțiile de primăvară-vară, mai scumpe cu 10%. Dar mai sunt reduceri la hainele groase!
foto:Unica.md

Colecțiile de primăvară-vară de haine și încălăminte au fost deja scoase la vânzare, dar la prețuri mai mari, în medie cu 10%. Dar mai sunt încă articole cu prețuri reduse!   

Chiar dacă suntem la începutul lui martie, cu temperaturi variabile, în toate mall-urile au apărut colecțiile vestimentare noi, cu croieli originale, într-o cromatică atrăgătoare. Cumpătoarele în special sunt atrase de noile articole. O tânără vânzătoare chiar remarca noua colecție, mult mai bogată, comparativ cu anul trecut.

Problema este că prețurile acestor colecții sunt  mai mari, în medie, cu aproximativ 10%, comparativ cu anul trecut.

Explicațiile pentru aceste creșteri de prețuri sunt multiple: scumpirea materialelor textile, a transporturilor, a curentului electric etc. , toate pe fondul evenimentelor pe plan mondial.

Înnoirile de Paști

Totuși, patronii se așteaptă la profit, având în vedere că se apropie sărbătorile Pascale atât pentru credincioșii catolici, cât și pentru cei ortodocși. Se știe că românii încă mai țin la tradiția de a purta haine noi în zilele de Paști.  

Pe de altă parte, comercianții au pregătit și o ofertă la reduceri de până la 20% la diverse articole.  Cele mai mari reduceri  – între 40 și 70% –  sunt la hainele pentru sezonul rece, din colecția toamnă-iarnă 2023.  

În acest sens, și magazinele online au pregătit oferte generoase.   

Sociologul Mălina Voicu, citat de TVR, atrage atenția asupra sumelor investite în cumpărarea de îmbrăcăminte:   ”Banii investiți pentru cumpărarea de îmbrăcăminte-încălțăminte nu reprezintă neapărat acoperirea unor necesități, ci mai degrabă un mod de a petrece timpul liber. (…) Este specific orașelor mari, zonelor dezvoltate. (…) Intră cam tot în aceeași categorie cu cei 7% pentru vicii, adică lucruri pe care le facem ca să ne simțim noi bine. (…) Problema e ca aceste vicii au pondere mare în buget”.