Colosul sud-coreean care va deschide o fabrică de armament în România a început recrutările. Cum sună anunțul de angajare
:format(webp):quality(80)/https://www.puterea.ro/wp-content/uploads/2025/04/3.jpg)
Compania sud-coreeană Hanwha este deja în „căutare de talente” în România la scurt timp după ce a anunțat că are în plan să construiască o fabrică de armament în județul Dâmbovița. „Alătură-te Grupului Global de Talente Hanwha Aerospace – România”, menționează gigantul din industria de apărare în anunțul publicat pe LindedIn. Peste 100 de specialiști români au trimis deja CV-urile.
Decizia Hanwha de a deschide o fabrică în România este o mutare strategică, iar miza este ca aceasta să devină un hub regional pentru sisteme, mentenanță și reparații. Michael Coulter, CEO Hanwha Global Defense, a explicat în detaliu care sunt pașii pe care îi va face compania sud-coreeană la o întâlnire cu jurnaliști români, 15 martie 2025.
„Pe lângă exportarea produsului nostru, ceea ce se va întâmpla în continuare, am dori să activăm local pe piețele noastre strategice”, a punctat reprezentantul companiei, citat de Agerpres.
Hanwha: producția de obuziere K9 și K10 va fi mutată în România
Mai mult, Coulter a spus că vede în România un hub pentru operațiunile din Europa.
„Aici, în România, este o nevoie de consolidare industrială și aici ne concentrăm să livrăm obuzierele K9 și K10. Suntem în mijlocul procesului de a construi o fabrică, unde vom produce sisteme. În prima fază vom livra direct, din cauza nevoii stringente, dar, pe parcurs, vom aduce producția K9 și K10 în România”, a adăugat el.
Acesta a afirmat că „se fac eforturi pentru accelerarea procesului”. Finalizarea construcției fabricii va fi în doi ani, cu începerea acesteia în primul trimestru al anului viitor, a precizat el.
Prima tranșă de 18 obuziere K9 și 12 vehicule K10 de realimentare cu muniție va fi livrată direct din Coreea de Sud. În același timp va fi construită fabrica din România, a menționat oficialul.
Hanwha Aerospace România „caută talente”
La mai puțin de două săptămâni de la anunțul privind planul de a înființa fabrica din România, Hanwha a postat anunțul de recrutare de talente din România.
„Alătură-te Grupului Global de Talente Hanwha Aerospace (România)
Hanwha Aerospace, lider global în soluții aerospațiale și de apărare cu sediul în Coreea de Sud, evidențiază progresul remarcabil al Hanwha Aerospace România (HARO).
Hanwha Aerospace România (HARO) este un lider în producția de sisteme terestre, promovând inovația și excelența în tehnologiile avansate de apărare în România. În iulie 2024, Hanwha a semnat un contract semnificativ cu Ministerul Apărării Naționale din România pentru a furniza obuziere autopropulsate K9 și vehicule de realimentare cu muniție K10. Pentru a-și consolida parteneriatele, Hanwha este în proces de înființare a unei facilități de ultimă generație și de integrare a întreprinderilor locale în lanțul global de aprovizionare. Facilitând astfel furnizarea de sisteme esențiale de apărare în România.
Angajată în dezvoltarea capabilităților și tehnologiilor, Hanwha își propune să promoveze o creștere durabilă și să contribuie la securitatea pe termen lung a României și a Europei de Est”, se precizează în anunț.
Compania a primit peste 100 de CV-uri de la aplicanții din România
Anunțul de recrutare a atras, în mai puțin de o săptămână, peste 100 de aplicanți.
„Grupul Global de Talente Hanwha Aerospace este destinat celor interesați să se alăture misiunii noastre. Căutăm continuu talente în diverse domenii și profesii. Salvează-ți CV-ul în Grupul nostru Global de Talente, iar noi te vom contacta atunci când va fi disponibil un post potrivit.
📍 Locatie
Hanwha Aerospace România (HARO): București, România
✅ Cum să Aplici
Odată ce îți trimiți aplicația către Grupul nostru Global de Talente prin LinkedIn, echipa noastră de Achiziție Globală de Talente din Sediul Central (Coreea de Sud) o va analiza atent. Dacă calificările tale se potrivesc cu vreun post disponibil, te vom contacta pentru discuții ulterioare.
📌 Notă:
Rolul pentru care ești luat în considerare ar putea necesita atribuții la diverse birouri sau la sediul nostru central. Acest lucru ar putea include, dar nu se limitează la, Hanwha Aerospace România (HARO), în funcție de specificul poziției”, se arată în anunțul publicat de compania sud-coreeană pe LinkedIn.
Compania din Coreea de Sud a deschis deja un birou la București
Compania din Coreea de Sud a deschis deja un birou la București, iar, la momentul construcției fabricii, va colabora cu companii românești precum Pro Optica sau Iveco.
„Lucrăm îndeaproape cu autoritățile locale și naționale, pentru a avea toate autorizațiile necesare’”, a punctat Michael Coulter.
El a apreciat că „soluția optimă pentru România este să facă achiziții în România”. Michael Coulter a adăugat că prioritatea companiei este livrarea de K9 și K10, potrivit înțelegerii cu Guvernul român. CEO-ul Hanwha a precizat că „avem mai multe asemenea vehicule în NATO și în Europa, deci ideea este să putem produce componente, să putem face mentenanță și reparații aici, în România”.
Acesta a estimat că fabrica din România ar putea crea până la 2.000 de locuri de muncă, în funcție de contractele atribuite. Specialiștii de aici ar putea beneficia de școlarizare în Coreea de Sud sau vor face cursuri cu traineri din această țară.
„Cred că avem o bază suficientă în Dâmbovița pentru început, dar cu siguranță ne vom axa pe dezvoltarea forței de lucru. Ne vom concentra pe dezvoltarea talentelor’”, a arătat el.
Compania sud-coreeană Hanwha Aerospace și Ministerul Apărării Naționale din România au semnat în iulie anul trecut contractul privind furnizarea a 54 de obuziere autopropulsate K9 (SPH) și a 36 de vehicule de realimentare cu muniție K10 (ARV). Valoarea contractului este de aproximativ un miliard de dolari.
România va deveni astfel a zecea țară care operează K9 SPH de calibru 155 mm/52. Dintre statele membre NATO, România va fi a șasea țară utilizatoare de K9, după Turcia, Polonia, Norvegia, Finlanda și Estonia. După Norvegia și Australia, România va fi, de asemenea, al treilea operator global al K10. Acest lucru permite o capacitate de reaprovizionare complet automatizată pentru a maximiza eficiența forțelor de artilerie.