Companiile Arup și Schneider Electric lansează Cartea Albă, pentru eficientizarea clădirilor de birouri

Publicat: 28 iun. 2024, 17:48, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
Companiile Arup și Schneider Electric lansează Cartea Albă, pentru eficientizarea clădirilor de birouri

Proprietarii și managerii de clădiri de birouri pot economisi bani și pot reduce emisiile de carbon, adaptându-se la modele de lucru moderne și flexibile, arată un studiu privind eficientizarea valorii comerciale a imobilelor adminstrate de companii.

Grupul imobiliar integrat global Lendlease, firma globală de consultanță sustenabilă Arup și Schneider Electric propun o serie de strategii, care pot adăuga valoare comercială imobiliară (CRE) într-o nouă Carte Albă intitulată „Get more from your core investments: How faster fit-outs can drive higher returns for commercial properties”. (Obțineți mai mult din investițiile dumneavoastră de bază: cât de rapid pot fi generate profituri mai mari din proprietățile comerciale).

Studiul arată cum pot fi echilibrate oportunitățile flexibile de ocupare a structurilor de birouri, cu abordarea provocărilor de sustenabilitate.

„Așa cum subliniază un recent raport McKinsey, clădirile reprezintă aproape 40 la sută din emisiile globale de carbon”, arată Estelle Monod, Global Buildings President la Schneider Electric.

„Această realitate necesită o acțiune imediată, mai ales pe măsură ce toate companiile CRE navighează între reglementări stricte de mediu, așteptările chiriașilor și investitorilor în schimbare și peisajul pieței volatile. Recunoaștem aceste presiuni și ne angajăm să oferim soluții care să faciliteze această tranziție”, potrivit raportului.

Ca jucători cheie pe piața CRE, Lendlease, Arup și Schneider Electric își combină experiența pentru a propune soluții practice pentru cerințele în evoluție ale industriei.

Studiul se concentrează pe valorificarea progreselor tehnologice pentru a crea servicii adaptabile pentru clădiri, care reduc deșeurile și îmbunătățesc performanțele de mediu.

Andy Hodgson, Global Advisory Services Leader la Arup, comentează: „Încercarea de a reduce

emisiile de carbon, dublată de gestionarea fluctuațiilor de ocupare a birourilor cu modele de lucru post-COVID este o provocare majoră pentru piața imobiliară de birouri comerciale. Dar, cu o nouă abordare a construcției clădirilor, un design flexibil poate aduce beneficii financiare alături de posibilitatea unor acorduri de leasing mai scurte și mai flexibile.”

Cartea albă introduce o nouă metodă de proiectare și implementare a serviciilor integrate de clădire în spațiul de birouri comerciale.

Scenariile modelate pentru o singură clădire arată potențialul de a genera reduceri semnificative ale costurilor pe ciclul de viață, venituri suplimentare și economii de peste 1.500 de tone de dioxid de carbon în 30 de ani.

„Reducerea costurilor și perioade mai scurte de lipsă de ocupare au fost considerații cheie pentru această analiză. Interesant este că, modelul actual nu ține cont de economiile de energie, dar soluția oferă în mod inerent acest beneficiu suplimentar”, explică Andy Hodgson.

Pentru proprietarii de clădiri de birouri, beneficiile se extind dincolo de câștigurile financiare. Aplicațiile avansate și automatizarea permit o mai bună utilizare a spațiului și un confort sporit pentru chiriași. Chiriașii obțin, de asemenea, informații despre utilizarea spațiului și își pot adapta mediul pentru eficiență și confort maxim.

Scopul Schneider Electric este un lider global în tehnologie industrială, care aduce experiență de vârf la nivel mondial în electrificare, automatizare și digitalizarea industriilor inteligente, infrastructură fiabilă, centre de date pregătite pentru viitor, clădiri inteligente și case intuitive.

Susținuți de expertiza noastră solidă, oferim soluții IoT în domeniul industrial, bazate pe AI, cu produse conectate, automatizare, software șiservicii, furnizând digital-twins pentru a permite o creștere profitabilă pentru clienții noștri.

Compania are peste 150.000 de angajați și mai mult de un milion de parteneri, care operează în peste 100 de țări.