Companiile Big Tech din SUA, obligate de UE să demonstreze cum respectă eliminarea conținutului ilegal din paginile Web

Publicat: 08 iul. 2024, 14:29, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
Companiile Big Tech din SUA, obligate de UE să demonstreze cum respectă eliminarea conținutului ilegal din paginile Web

Comisia Europeană a notificat marile companii din tehnologie să informeze executivul comunitar despre conformarea la noile reguli privind conținutul ilegal și dăunător al paginilor de Internet, pe care le promovează.

Gigantul Amazon este vizat, în mod deosebit. Executivul comunitar a cerut companiei aflată în proprietatea lui Jeff Bezos, să furnizeze mai multe informații cu privire la modul în care respectă legea eliminării conținutului ilegal și dăunător.

Amazon nu a reacționat și a transmis, doar, că examinează cererea formulat[ de Uniunea Europeană.

,,UE arată, într-un comunicat, că „în special, Amazon este rugat să furnizeze informaţii detaliate cu privire la conformitatea sa cu prevederile privind transparenţa sistemelor de recomandare (…)”. Gigantul american trebuie să furnizeze informațiile solicitate până pe 26 iulie”, potrivit Reuters.

Conform legii, marii jucători din domeniul tehnologiei (Big Tech) sunt obligați să întreprindă acțiuni mai eficiente pentru a gestiona conținutul ilegal și dăunător de pe platformele lor.

„Examinăm această solicitare şi lucrăm îndeaproape cu Comisia Europeană. Amazon împărtăşeşte obiectivul Comisiei Europene de a crea un mediu de cumpărături sigur, previzibil şi de încredere”, a declarat un purtător de cuvânt al Amazon.

Compania consideră că acest lucru este important pentru toți participanții din industria de retail și investește semnificativ în protejarea magazinului său de „actorii răi” și de „conţinutul ilegal.”

„Credem că acest lucru este important pentru toţi participanţii din industria de retail şi investim semnificativ în protejarea magazinului nostru de actorii răi, conţinutul ilegal şi în crearea unei experienţe de cumpărături de încredere. Ne-am construit pe această bază solidă pentru conformitatea DSA”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Pe 26 iunie 2024, Amazon a atins, pentru prima dată, o valoare de piață de 2.000 de miliarde de dolari, ceea ce a atras atenția pieței Tech europene.

Acțiunile companiei au înregistrat o creștere de 3,4 la sută, ajungând la 192,70 dolari pe acțiune la NYSE, ceea ce a conferit companiei americane această valoare de piață impresionantă.

Această performanță face ca Amazon să devină a cincea cea mai valoroasă companie din SUA, după Microsoft, Apple, Nvidia și Alphabet (compania-mamă a Google).

Acțiunile Amazon au fost incluse în indicele Dow Jones Industrial Average, în februarie 2024, și au înregistrat o creștere de peste 26 la sută, până în prezent.

În acest an, piețele bursiere americane au înregistrat creșteri semnificative datorită optimismului legat de inteligența artificială, rezistența economiei americane și posibila relaxare a ratelor dobânzilor de către Rezerva Federală.

Indicii de pe Wall Street se tranzacționează aproape de niveluri record, alimentați în mare parte de acțiunile cu mega-capitalizare, ale căror fluxuri de numerar viitoare vor beneficia de rate mai scăzute ale dobânzilor.

De asemenea, Amazon Web Services este liderul global în furnizarea de servicii cloud.

Creșterea sa a fost stimulată de adoptarea tehnologiilor de inteligență artificială. Compania americană a făcut investiții în startup-ul de AI Anthropic și în firma de robotică Figure, întrucât caută să capitalizeze pe creșterea exponențială a inteligenței artificiale.