Condițiile în care pot fi sacrificați mieii în ferme, până la Paște

Publicat: 07 apr. 2023, 11:30, de Viorela Pitulice, în Agricultura , ? cititori
<strong>Condițiile în care pot fi sacrificați mieii în ferme, până la Paște</strong>

Oierii pot cere în perioada sărbătorilor pascale (4 – 15 aprilie) o derogare pentru a organiza temporar puncte de sacrificare în propriile ferme. Trebuie să existe, însă, solicitări scrise din partea primăriilor locale.

În mod normal, sacrificarea mieilor este posibilă doar în abatoare autorizate

„DSVSA Brașov acordă derogări numai pentru această perioadă de timp, respectiv 4 – 15 aprilie, prin care sacrificarea mieilor se va realiza în aceste locuri organizate în condiții legale, amenajări temporare care asigură supraveghere sanitar-veterinară și în care sunt respectate cerințele generale și specifice de igienă pentru alimente, precum și această normă extrem de importantă pentru noi, medicii veterinari, bunăstarea animalelor”, a declarat directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, Irina Holerga.

Carnea va putea fi vândută doar către consumatori, nu și către alte unități din domeniul alimentar, potrivit RadioBrasovfm.ro.

Inspectorii DSVSA Brașov, în colaborare cu Poliția, efectuează controale în trafic pentru a vedea dacă normele de bunăstare și condițiile de transport ale animalelor sunt respectate.