Connect2Recover și reducerea decalajului digital la ITU 2022 Bangkok

Publicat: 16 oct. 2022, 17:31, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
Connect2Recover și reducerea decalajului digital la ITU 2022 Bangkok
Huawei Connect ITU Bangkok

În cadrul Huawei Connect 2022 Bangkok, Sameer Sharma, consilier principal la ITU, a discutat cu Huawei Connect Live pentru a vorbi despre abordarea sistematică a ITU de a reduce decalajul digital, despre inițiativa Connect2Recover a organizației și despre colaborarea ITU cu Huawei. Următoarea postare a lui Sameer Sharma se bazează pe interviu.

Transformarea digitală se referă la utilizatori, tehnologii și date. Acesta este motivul pentru care abordarea conceptuală a ITU le pune pe acestea în centrul roții noastre a transformării digitale (Wheel of Digital Transformation). Datorită interacțiunii dintre oameni, tehnologii și date care generează trei fluxuri care alimentează economia și societatea:

  • Accesul înseamnă crearea unui mediu guvernamental, economic și tehnologic care să permită conectarea tuturor și a tuturor.
  • Adopția înseamnă a vă asigura că toată lumea poate intra online și
  • Crearea de valoare înseamnă a permite tuturor să contribuie și să culeagă beneficiile aduse de o societate și economie digitalizate.

În consecință, am venit cu o abordare în 6 pași a transformării digitale:

Pasul 1: Evaluare de diagnostic: Evaluare peisaj digital 360 de țară bazată pe fluxuri de acces, adopție și creare de valoare
Pasul 2: Validare și prioritizare – stabilirea domeniilor prioritare și validarea țării
Pasul 3: Scufundare în profunzime – analiză aprofundată și recomandări bazate pe elementele prioritare desemnate
Pasul 4: Identificarea intervențiilor – pe baza produselor, instrumentelor și angajamentelor P2C ale ITU
Pasul 5: Implementare – în strânsă coordonare cu țara și partenerii
Pasul 6: Monitorizare și evaluare – inventarierea impactului

În practică, ITU a implementat o serie de inițiative de incluziune digitală, inclusiv:

  • Inițiativa Giga ITU-UNICEF: conectați fiecare școală la internet
  • Incluziunea digitală a persoanelor în vârstă și indigene
  • Smart Village: accelerarea impactului real al Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă pentru oamenii din zonele rurale.

Connect2Recover

Huawei și ITU au lucrat la mai multe programe. Numai în ultimii cinci ani, domeniul de aplicare al acestor colaborări a variat de la orașe inteligente și e-guvernare din Asia Pacific, sate inteligente din Pakistan, la rețele de bandă largă din Africa și dezvoltarea capacității TIC în general.

Și, desigur, am lucrat foarte strâns împreună la Concursul de cercetare Connect2Recover în ultimul an.

Cred că acesta este un exemplu bun al cooperării ITU cu industria. C2R este o inițiativă globală condusă de Biroul de Dezvoltare a Telecomunicațiilor, care își propune să consolideze infrastructura digitală și ecosistemele țărilor beneficiare. Connect2Recover urmărește să stimuleze acțiunile pentru o conectivitate accesibilă și fiabilă, ca parte a strategiilor de recuperare COVID-19. Pentru a sprijini acest efort, ITU a organizat, cu sprijinul Huawei, o competiție internațională pentru identificarea propunerilor de cercetare care au potențial în stimularea incluziunii digitale și a rezistenței digitale în timpul redresării globale.

În Faza 1, inițiativa comună a susținut competiția de cercetare cu 15 echipe de cercetare cu peste 20 de studii de caz specifice țării, ca urmare a muncii în colaborare a aproximativ 60 de cercetători din peste 40 de instituții academice de top din întreaga lume. Rapoartele se concentrează pe incluziunea digitală (în domeniile educației, asistenței medicale, locurilor de muncă și ocupării forței de muncă și care afectează grupurile vulnerabile) și importanța rezilienței digitale, pornind de la lecțiile învățate din COVID-19. Diversitatea bogată de cercetări și studii de caz oferă date empirice și perspective pentru a îmbogăți înțelegerea părților interesate și pentru a oferi recomandări în următoarele domenii:

  • Soluțiile tehnologice și inovatoare, cum ar fi telemedicina, e-educația, e-business-ul joacă un rol important pentru a permite incluziunea digitală.
  • Aceste soluții tehnologice necesită infrastructură digitală rezistentă și conectivitate universală și semnificativă.
  • Capacitatea instituțională și umană trebuie îmbunătățită. Competențele digitale și alfabetizarea digitală sunt importante pentru a împuternici oamenii să participe pe deplin la societatea digitală.
  • Politicile și reglementările învechite care nu sunt incluzive sau nu îndeplinesc cerințele de recuperare post-pandemie ar trebui reînnoite.

Sunt încântat să vă împărtășesc faptul că, cu sprijinul continuu și colaborarea strânsă a Huawei, a doua fază a acestei acțiuni masive este deja pe parcurs, Biroul de Dezvoltare a Telecomunicațiilor organizând un eveniment de zi zero la Forumul de guvernare a internetului al Națiunilor Unite din acest an pentru a publica rezultatele celor 15 echipe de cercetare, iar accentul se va pune, de asemenea, pe încurajarea implementării recomandărilor.

Reducerea decalajului digital

Conform unui comunicat de presă recent al ITU, se estimează că 2,7 miliarde de oameni – sau o treime din populația lumii – rămân neconectați la Internet în 2022, cu aproximativ 5,3 miliarde de oameni din întreaga lume folosind acum Internetul. Deși creșterea continuă este încurajatoare, tendința sugerează că, fără investiții sporite în infrastructură și un nou impuls pentru promovarea competențelor digitale, șansa de a conecta pe toată lumea până în 2030 pare din ce în ce mai redusă.

Prin urmare, înțeleg că ITU are o sarcină uriașă de a reduce decalajul digital și nu o putem face singuri și înțeleg că Huawei se angajează, de asemenea, să conecteze cei neconectați ca unul dintre cei mai importanți furnizori de infrastructură TIC și mă bucur să văd că este făcând progrese în acest sens pe diferite piețe. Pentru Biroul de Dezvoltare a Telecomunicațiilor al ITU, considerăm că următoarele trei abordări pot aborda în mod eficient decalajul digital:

1. Introducerea unor mecanisme de finanțare noi, eficiente și agile pentru infrastructura digitală, acces și utilizare

  • Politicile și strategiile pot declanșa efectul multiplicator al digitalului, oferind predictibilitate și direcție
  • Investiția este piatra de temelie a transformării digitale
  • Instrumentele de reglementare sunt la îndemână pentru a reduce deficitul de finanțare și finanțare de pe piețele digitale
  • Pentru a asigura impactul, este necesară o atenție deosebită punerii în aplicare a politicilor

2. Crearea prototipurilor de modele de reglementare pentru lumea digitală post-COVID

  • Instrumentele noi de reglementare pot debloca puterea tehnologiilor noi și emergente
  • Inovația în spectru este cheia viitorului digital
  • Datele sunt glonțul de argint al reglementării digitale

3. Leadership transformațional pentru a dezlănțui puterea tehnologiilor și modelelor de afaceri emergente

  • Autoritățile de reglementare și factorii de decizie sunt maeștrii constructori ai transformării digitale
  • Este necesară o schimbare de paradigmă de reglementare pentru a obține dividendul digital pentru toți
  • Autoritățile naționale de reglementare și factorii de decizie politică au un rol de jucat pe arena internațională

Și în ceea ce privește colaborarea noastră în viitor, mă bucur să aflu că Huawei se gândește în mod activ să se alăture angajamentului Partner2Connect (P2C) al ITU.

Coaliția Digitală Partner2Connect (P2C) este o alianță cu mai multe părți interesate lansată de ITU în strânsă cooperare cu Biroul Reprezentantului Secretarului General pentru Tehnologie și în conformitate cu Foaia de parcurs pentru cooperare digitală a Secretarului General al ONU, pentru a stimula conectivitatea semnificativă și transformarea digitală la nivel global, cu accent pe, dar fără a se limita la, comunitățile cel mai greu de conectat din țările cel mai puțin dezvoltate (LDC), țările în curs de dezvoltare fără ieșire la mare (LLDC) și micile state insulare în curs de dezvoltare (SIDS).

P2C se bazează pe principiile incluziunii, parteneriatului și dezvoltării digitale axate pe ODD. Participarea entităților de afaceri de top este crucială în acest efort global și sunt sigur că Huawei va avea multe de adus și de împărtășit comunității.