Consiliul Naţional al PNL, reunit duminică la Palatul Parlamentului. Va fi validată candidatura lui Ciucă la prezidențiale
Partidul Național Liberal (PNL) se pregătește pentru un moment decisiv în cursa politică a anului 2024, convocând Consiliul Național al formațiunii, care va avea loc duminică, 14 septembrie.
Consiliul Național validează candidatura lui Ciucă
Scopul principal al reuniunii este validarea candidaturii liderului PNL, Nicolae Ciucă, pentru alegerile prezidențiale. Evenimentul, programat să înceapă la ora 11:00, la Palatul Parlamentului, va aduna aproximativ 1.400 de delegați din întreaga țară.
În cadrul acestei întâlniri, PNL va discuta și despre viitorul viziunii sale politice, având în vedere că este în joc una dintre cele mai importante funcții din stat. Reprezentanții partidului au precizat că se vor concentra pe prezentarea unei strategii care să pună accent pe o Românie mai prosperă și mai sigură.
Liderii liberali au menționat că vorbesc despre o țară în care familiile să fie protejate, tinerii să aibă acces la oportunități de dezvoltare și locuri de muncă bine plătite, iar seniorii să primească respectul cuvenit pentru munca și sacrificiile depuse de-a lungul vieții lor.
”Duminică, Partidul Naţional Liberal se reuneşte în cadrul Consiliului Naţional, unde va fi votat candidatul PNL pentru alegerile prezidenţiale. Vom discuta despre viziunea noastră pentru o Românie mai prosperă şi mai sigură – în care familiile sunt protejate, tinerii au oportunităţi de creştere şi locuri de muncă, iar seniorii sunt respectaţi pentru toată munca şi dedicarea lor”, au informat reprezentanţii formaţiunii.
O decizie semnificativă în acest proces a fost luată anterior de Biroul Executiv al PNL, care a aprobat o derogare specială pentru Nicolae Ciucă, permițându-i acestuia să candideze la Președinție din partea partidului, deși nu îndeplinea cerința de vechime de cinci ani în PNL.
Potrivit Statutului PNL, această perioadă de apartenență la partid este necesară pentru a putea intra în cursa pentru funcția supremă în stat. Cu toate acestea, Ciucă, care s-a alăturat partidului în octombrie 2020, a primit o excepție, votată în unanimitate de membrii Biroului Executiv Central.
Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a explicat că lipsa câtorva săptămâni până la îndeplinirea termenului minim de vechime a fost motivul pentru care a fost necesară această derogare. În cadrul unei intervenții la TVR Info, acesta a detaliat procesul prin care Biroul Executiv Central, format din 57 de membri, a decis să sprijine candidatura lui Ciucă, eliminând orice obstacol formal din calea acestuia.
Dincolo de aspectele tehnice și statutare, reuniunea Consiliului Național PNL va fi și un moment de reafirmare a angajamentului partidului de a construi o campanie care să pună accent pe stabilitatea și dezvoltarea României.
Alegerile prezidențiale din 2024 sunt considerate un moment crucial pentru scena politică națională, iar Nicolae Ciucă, fost premier și general de armată, se poziționează ca un candidat puternic pentru funcția supremă în stat.
„Duminică avem Consiliul Naţional, cu 1.400 de delegaţi, în care votăm o candidatură definitivă, votată de BPN, o încărcare a domnului Ciucă cu această candidatură. Dânsul a intrat în partid în octombrie 2020 şi pentru a candida la Preşedinţie e nevoie, potrivit Statutului PNL, de cinci ani.
Domniei sale îi lipseau câteva săptămâni pentru a se înscrie în cursa electorală, cred că vreo trei săptămâni, nici măcar o lună. Cu toate acestea, a fost nevoie de o derogare, votată în unanimitate de către Biroul Executiv Central, format din 57 de persoane, pentru ca domnia sa să se înscrie în cursa electorală”, a spus Rareş Bogdan, la TVR info.