Consiliul Naţional al Rectorilor şi-a desemnat noii lideri. Sorin Cîmpeanu, reales preşedinte
Consiliul Național al Rectorilor (CNR) din România și-a ales noua conducere pentru următorii cinci ani, în urma unui scrutin secret. Cu 63 de voturi favorabile și doar două împotrivă, rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Sorin Cîmpeanu, a fost reconfirmat, vineri, în funcția de președinte al CNR.
Consiliul Naţional al Rectorilor și-a ales conducerea
„Consiliul Național al Rectorilor se întrunește în aceste zile la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. În cursul dimineții de astăzi au avut loc alegerile conducerii CNR pentru următorul mandat de 5 ani, în cadrul cărora Rectorul Academiei de Studii Economice din București, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, a fost reales vicepreședinte, alături de alți 16 rectori din țară, pe o perioadă de cinci ani. Prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu a fost reales Președintele CNR. Felicitări noii conduceri și mult succes în proiectele viitoare!”, se precizează în comunicatul de presă.
În același context, rectorul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, Mihnea Costoiu, a fost desemnat secretar general al consiliului pentru următorul mandat.
Rolurile de vicepreședinți au fost ocupate de o serie de personalități din diverse consorții universitare. Din Consorțiul Universitaria, au fost aleși Nicolae Istudor (Academia de Studii Economice din București), Daniel David (Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca), Liviu Maha (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași), Marilen Pirtea (Universitatea de Vest din Timișoara) și Cezar Spînu (Universitatea din Craiova).
Din partea Consorțiului Universităților Tehnice, Dan Cașcaval (Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași) și Vasile Țopa (Universitatea Tehnică din Cluj Napoca) au fost aleși ca vicepreședinți. Reprezentând Consorțiul Universităților de Medicină și Farmacie, Viorel Jinga (Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București) și Leonard Azamfirei (Universitatea de Medicină și Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș) și-au asumat aceleași funcții.
De asemenea, Consorțiul Academica Plus este reprezentat de Constantin Bungău (Universitatea din Oradea), Mihai Dimian (Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava) și Daniel Breaz (Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia). Din partea universităților private, Costel Negricea (Universitatea Româno-Americană din București) și Marja Liisa Kristiina Tenhunen (Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” din București) au fost desemnați vicepreședinți.
Consorțiul Universităților de Arte este reprezentat de Liviu Lucaci (Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București), iar Consorțiul Universităților Militare de Bârsan Ghiță (Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu). Rectorul Universității „Transilvania” din Brașov, Ioan Vasile Abrudan, a fost ales vicepreședinte neafiliat.