Controale nocturne în centrele de îngrijire din Prahova: Președintele CJ și ANPC au verificat condițiile de îngrijire la Câmpina și Mislea

Publicat: 11 nov. 2024, 14:31, de Oana Stoica, în ACTUALITATE , ? cititori
Controale nocturne în centrele de îngrijire din Prahova: Președintele CJ și ANPC au verificat condițiile de îngrijire la Câmpina și Mislea

Duminică seara, în jurul orei 22:00, Virgiliu Nanu, președintele Consiliului Județean Prahova, a efectuat o verificare neanunțată în două centre de îngrijire din județ: unul pentru persoane cu dizabilități, situat în Câmpina, și unul pentru vârstnici, în localitatea Mislea. Însoțit de prefectul Emil Drăgănescu și de reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Nanu a inspectat condițiile de cazare și alimentație, precum și standardele de tratament și îngrijire oferite rezidenților.

Întreaga inspecție a fost transmisă live pe pagina oficială de Facebook a președintelui Nanu. La centrul pentru vârstnici din Mislea, de exemplu, alimentele din bucătărie nu erau etichetate și nu aveau termene de valabilitate. Reprezentanții ANPC au emis invitații către cele două centre, solicitând prezentarea documentelor de achiziție pentru produsele alimentare.

Virgiliu Nanu a subliniat importanța acestor vizite: „Aceste inspecții au scopul de a asigura că standardele sunt respectate, iar persoanele vulnerabile primesc îngrijirea de care au nevoie. Beneficiarii trebuie să fie tratați așa cum ne-am dori să fie tratați membrii propriilor familii.

Declarațiile președintelui au evidențiat necesitatea îmbunătățirii condițiilor, acolo unde este cazul.

„Am verificat, împreună cu conducerea DGASPC și cu reprezentanții ANPC, modul în care funcționează unele centre de îngrijire a persoanelor cu dizabilități (Câmpina) și a persoanelor vârstnice (Mislea). S-au verificat condițiile de cazare, alimentație și s-a discutat cu beneficiarii,” a declarat prefectul Emil Drăgănescu.

Controlul inopinat a avut scopul de a verifica condițiile de trai și îngrijire oferite rezidenților, punând accent pe igienă, calitatea hranei și respectarea standardelor de tratament.