Poate te vei gândi de două ori înainte să mănânci covrigii calzi de la patiserie
Deși sunt la îndemâna oricărui român înfometat în drum spre serviciu, covrigii prezintă anumite riscuri atunci când vine vorba de sănătate.
„Din lipsă de timp sau din obişnuinţă, produsele de simigerie reprezintă una din principalele gustări pentru care optează românii. Consumaţi în exces, covrigii ne pot periclita sănătatea.
În primul rând, favorizează supraponderalitatea şi, prin conţinutul crescut de zahăr, diabetul. Totodată, pot irita stomacul şi colonul prin componenţa lui indigestă. În plus, prin conţinutul mare de carbohidraţi, consumaţi în exces covrigii pot favoriza apariţia bolilor de inimă”, a declarat Mihaela Costin, de la clinica Nutrishape
Problema provine de multe ori din felul cum covrigii sunt preparaţi sau, mai bine spus, semipreparați.
„Multe simigerii aleg să fiarbă covrigii în exces de zahăr şi substanţe ce potenţează gustul. Un singur covrig conţine 250-300 calorii, însă nu oferă niciun nutrient”.