Ce poți face cu cozonacul rămas de la Paște. Rețete delicioase
Dacă și ție ți-au rămas cozonaci de la Paște, află că sunt câteva rețete delicioase pe care le poți prepara cu feliile de cozonac care s-au uscat. Iată câteva idei de preparare a cozonacului rămas de la Paște!
Tiramisu cu cozonac
Înlocuiește pișcoturile, din rețeta clasică de tiramisu, cu felii subțiri de cozonac. Alternează straturi de cozonac înmuiate în cafea, cu brânză mascarpone frecată cu zahăr pudră, și pudrează deasupra cu cacao. Lasă-l la frigider pentru câteva ore înainte de a-l savura.
Toast cu cozonac
Taie cozonacul în felii groase și prepară o combinație de ouă bătute cu lapte și puțină scorțișoară. Înmoaie feliile de cozonac în amestecul de ou și lapte și prăjește-le într-o tigaie unsă cu puțin ulei, până devin aurii. Servește-le cu sirop de arțar sau cu miere, și fructe proaspete pentru un mic dejun decadent.
Budincă de cozonac
Cozonacul uscat poate fi folosit pentru a prepara o delicioasă budincă. Taie cozonacul în cubulețe și așază-le într-un vas termorezistent. Amestecă ouă, lapte, zahăr, vanilie și scorțișoară, și toarnă amestecul peste cuburile de cozonac. Lasă-l să se înmoaie pentru câteva minute, apoi coace budinca la cuptor până devine aurie și pufoasă.
Desert englezesc cu cozonac
Taie cozonacul în cuburi și alternează straturi de cozonac cu fructe proaspete sau conservate și frișcă bătută într-un vas mare de sticlă sau cupe individuale. Poți adăuga și sos de ciocolată sau caramel între straturi pentru a adăuga mai multă savoare. Garnisește cu bucăți de cozonac și fructe în vârf, pentru un desert impresionant.
Înghețată de cozonac
Mixează cozonacul rămas într-un blender sau într-un procesor de alimente până devine o pastă fină. Amestecă pasta de cozonac cu înghețată de vanilie sau de ciocolată, și pune compoziția obținută în congelator pentru a se întări. Veți obține o înghețată delicioasă cu arome de cozonac.
Tort din cozonac
Taie cozonacul in felii, aproximativ de aceleași dimensiuni, așază-le pe un platou, pentru a forma baza tortului. Prepară un sirop din apă, zahăr și aromă de rom sau vanilie, pentru a înmuia feliile de cozonac, potrivit ego.ro. Adaugă crema, nivelează și adaugă un nou strat de felii de cozonac, acoperă cu cremă. Decorează cu fulgi de migdale, cu nuci sau cu fructe glasate.