Crăciun tradițional 2021 în Bucovina alături de cei dragi
Plimbări cu sania trasă de cai, vizite la mănăstiri, mâncăruri delicioase, colinde tradiționale și obiceiuri populare, cu toate acestea ne așteaptă, de Crăciun, proprietarii de pensiuni din Bucovina.
Mai este foarte puțin până la Crăciun. Proprietarii de pensiuni din Bucovina, locul unde tradiția este la ea acasă s-au pregătit pentru a primi oaspeți. Și ce poate fi mai frumos decât un Crăciun autentic, alături de cei dragi, la o pensiune tradițională, la gura sobei sau în fața șemineului, cu bucate alese, iar în seara de Ajun să primim colindătorii îmbrăcați în straie populare, care să ne vestească Nașterea Domnului?
Cine vrea să petreacă în Bucovina, are la dispoziție sute de pensiuni turistice, una mai frumoasă ca alta și una mai renumită ca alta pentru bucătăria tradițională.
La Fundu Moldovei găsim Pensiunea La Baciu. Pe un domeniu de 5.000 de metri pătrați, veți afla în mijlocul tradițiilor autentice bucovinene. Casa bătrânească cu pat din fân, casa din copac, crama îmbelșugată, stâna și iazul plin de pește sunt doar câteva din propunerile oferite de Casa Baciu pentru petrecerea timpului liber. Dacă sunteți dornici de a vizita împrejurimile, pe o rază de aproximativ 30 de kilometri veți găsi Mănăstirea Voroneț, Mănăstirea Moldovița, Mănăstirea Sucevița, Herghelia Lucina, Vârful Rarău și multe alte locații ce merită văzute. Aici, proprietarii își așteaptă oaspeții cu cele mai alese bucate, cu straie tradiționale și cu cele mai frumoase obiceiuri.
La fel se întâmplă tot în Fundu Moldovei, la Pensiunile Casa Vânătorului sau Conacul Luisenthal. Proprietarii nu știu ce să le mai facă turiștilor ca să-i facă să se simtă cât mai bine.
Cât costă Crăciunul în Bucovina în 2021
O noapte de cazare, în perioada Crăciunului, costă începând de la 400 de le camera dublă pe noapte, potrivit datelor publicate de către proprietarii de pensiuni pe site-urile de turism. În preț intră cazarea pentru două persoane, trei mese și prânz tradițional de Crăciun. Bineînțeles, în aceeași bani intră și vizita colindătorilor, tăiatul porcului și multe alte surprize.
Atracții de Crăciun în Bucovina
Cea mai mare atracție a Bucovinei rămâne, de departe, salba de mănăstiri construite de Ștefan cel Mare. Fie că vorbim de Voroneț, Putna sau Gura Humorului, mănăstirile din Bucovina sunt una mai frumoasă ca alta și nu trebuie ratate sub nicio formă dacă ajungeți în zonă în orice anotimp.
Si Cetatea Sucevei este minunată și merită vizitată, dacă doriți o lecție de istorie pe viu.
Plimbare cu Mocănița în Bucovina de la Moldovița la Huțulca
Daca ajungeti în Bucovina, pe lângă celebrele mănăstiri pictate, nu trebuie să ratați o călatorie inedită cu Mocanița de la Moldovița la Huțulca. Vechiul trenuleț cu abur vă va duce într-o călătorie molcomă și de neuitat, în tărâmul de poveste al huțulilor, mândrii etnici ucraineni.
E ca o incursiune în trecut, prin satele lor, cu case pitorești, înșirate de-a lungul râului Moldovița. La fiecare curbă, la fiecare colț, sigur veți avea ceva de văzut și de fotografiat.
Iarna este superb să faceți o plimbare cu mocănița, pentru că zăpada nelipsită de pe Obcinele Bucovinei vă va răsplăti cu peisaje de poveste.
Unde mâncăm în Bucovina
Se spune că dacă ajungeți o dată în Bucovina sigur veți reveni şi a doua oară, datorită peisajelor superbe, care-ți taie respirația, dar și a bucatelor bucovinene delicioase. Doar dacă ne gândim la balmoș, sarmale cu urdă, cozonacii uriași, dresala cu bureți, păstrăvul rumenit, porcul la garniță sau alivencile cu brânză și parcă ne vine să facem imediat o rezervare.
Dacă mergem la Gura Humorului, găsim restaurantul “Conac în Bucovina”, un restaurant apreciat atât de turiști, dar și de localnici. Alte restaurante tradiționale extrem de apreciate și unde se mănâncă excelent, la prețuri bune, sunt “Popasul Baciului”, la ieșire din Câmpulung Moldovenesc și “Popasul Mestecăniș”, situat chiar în Pasul Mestecăniș.
Plimbare pe Transrarău
Dacă vremea vă permite și nu sunt căderi masive de zăpadă, puteți face o plimbare pe Transrarău, una dintre cele mai spectaculoase șosele din România, alături de Transfăgărășan și Transalpina. Odată ajunși sus, pe Rarău, veți avea parte de cele mai frumoase și spectaculoase peisaje. La întoarcere vă puteți opri la “Păstrăvărie”, unde proprietarii restaurantului vă așteaptă cu cel mai bun pește, tocăniță de ciuperci și deserturi delicioase.
Citește și Relaxări de Sărbători: Revelion în stradă, program prelungit al magazinelor