Crăciun tradițional 2021 în Maramureș alături de cei dragi
Tradiții, colinde, straie populare, horincă, mâncăruri delicioase, plimbări cu mocănița, cu toate acestea ne așteaptă de Crăciun proprietarii de pensiuni din Maramureș.
Mai este foarte puțin până la Crăciun. Proprietarii de pensiuni din Maramureș, locul unde tradiția este la ea acasă s-au pregătit pentru a primi oaspeți. Și ce poate fi mai frumos decât un Crăciun autentic, alături de cei dragi, la o pensiune tradițională, la gura sobei sau în fața șemineului, cu bucate alese, iar în seara de Ajun să primim colindătorii îmbrăcați în straie populare, care să ne vestească Nașterea Domnului?
Iar dacă bucatele alese le acompaniem și cu un pahar de horincă sau o cană de vin fiert, buna-dispoziție sigur va fi asigurată.
Cine vrea să petreacă Sărbătorile în Maramureș are la dispoziție sute de locuri de cazare, la pensiunile tradiționale din zonă. Grăbiți-vă, însă, pentru că mai mult de jumătate din locurile de cazare s-au ocupat deja.
Cât costă Crăciunul în Maramureș
Proprietarii de pensiuni au pregătit pachete pentru trei sau patru nopți de cazare, în perioada Crăciunului. O noapte de cazare cu pensiune completă costă începînd de la 350 de lei de persoană. Copiii cu vârsta până în 12 ani au, de regulă, reducere de 50% din tariful pentru adulți.
Aproape toate pensiunile organizează, în ziua de Ajun, pe 24 decembrie, tăiatul porcului, urmat apoi de tradiționala pomană a porcului. Seara, în Ajun, colindătorii îmbrăcați în cele mai frumoase straie populare vă vor colinda.
Dimineața, de Crăciun, puteți merge la biserică, la Slujba de Crăciun. Apoi, proprietarii de pensiuni vă așteaptă la masă, la un prânz tradițional de Crăciun.
Atracții de Crăciun în Maramureș
Maramureșul este superb dintr-un colț în altul. Peisajele mirifice, munții impăduriți, muzica populară, tradițiile, toate fac din Maramureș principala atracție în perioada Sărbătorilor de iarnă.
Ca și ponturi de petrecere a timpului, dacă doriți să și hoinăriți puțin, nu doar să petreceți la pensiune, puteți vizita Cimititul Vesel din Săpânța, orașele Sighetu Marmației și Baia Mare, mănăstirile din jur, bisericuțele de lemn, satele tradiționale cu porțile sculptate sau să vă plimbați cu mocănița din Vișeu de Sus.
Citește și Crăciun tradițional 2021 în Bucovina