Crin Antonescu face punte între România și Republica Moldova: „Vreau să serbăm, până în 2028, intrarea Moldovei în Uniunea Europeană“

Publicat: 26 apr. 2025, 20:30, de Marian Apipie, în POLITICĂ , ? cititori
Crin Antonescu face punte între România și Republica Moldova: „Vreau să serbăm, până în 2028, intrarea Moldovei în Uniunea Europeană“

Candidatul Alianței electorale „România Înainte“ la alegerile prezidențiale, Crin Antonescu, s-a aflat, sâmbătă, în raionul Ungheni din Republica Moldova, unde au demarat lucrările la primul pod peste Prut construit în ultimii 60 de ani. „Podul de Flori“ face parte din proiectul Autostrăzii Unirii (A8) și va interconecta infrastructurile rutiere ale României şi Republicii Moldova. Mai exact, va lega Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni de viitoarea Autostradă Ungheni – Chișinău, ambele având termenul de finalizare estimat pentru anul 2030.

Crin Antonescu face punte între România și Republica Moldova și spune că își dorește să fie președintele României sub mandatul căruia Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană.

Eu vreau să fiu președintele sub mandatului căruia proiectele comune între noi continuă, președintele sub mandatul căruia veteranii moldoveni vor avea, ei și familiile lor, drepturile recunoscute de România și președintele României care va veni la Chișinău împreună cu ceilalți șefi de stat din Uniunea Europeană să serbăm, până în 2028, intrarea Moldovei în Uniunea Europeană“, a afirmat Crin Antonescu, potrivit Agerpres.

Crin Antonescu :„Participăm la această bucurie, la acest nou pod, care este nu o închidere de drum, ci un început de drum“

În ceea ce privește noul pod peste râul Prut între România și Republica Moldova, care se va construi în următorii ani, pentru Crin Antonescu acesta reprezintă „un început de drum“.

Candidatul la prezidențiale a subliniat că lansarea oficială a lucrărilor la noul pod dintre Iași și Ungheni este „într-adevăr istorie“, apreciind eforturile pe care atât autoritățile române, cât și cele moldovene și cele de la Bruxelles, le-au făcut pentru ca această investiție să demareze.

„Îmi aduc aminte, de parcă ar fi ieri, acea zi din 1990 când s-a întâmplat una din minunile vieții noastre, Podul de flori. Să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că astăzi suntem în viață, cei care mai suntem, și participăm la această bucurie, la acest nou pod, care este nu o închidere de drum, ci un început de drum. Să trimitem un gând, să îi pomenim și să le fim recunoscători celor care au luptat pentru ca ziua de azi să fie posibilă și nu mai sunt printre noi. De acolo de sus, de acolo, din preajma lui Dumnezeu, sper că sunt alături de noi, alături de momentul de astăzi, alături de bucuria de astăzi“, a spus Crin Antonescu, potrivit sursei citate.

Dragi prieteni, dragi frați, ceea ce s-a întâmplat astăzi este într-adevăr istorie. Și le mulțumesc din suflet și îi felicit pe toți cei care și de o parte, și de alta a Prutului, la Chișinău, la București, la Bruxelles, au lucrat împreună, au lucrat ca frații, au lucrat cu gândul la generația noastră și generația copiilor noștri și au construit unul dintre drumurile directe ale dumneavoastră înspre noi și înspre Europa. Să dea Dumnezeu să fim sănătoși cu toții și să ne întâlnim la inaugurarea acestui pod“, a transmis Crin Antonescu.

Lansarea în execuție a podului Iași – Ungheni s-a făcut în prezența vicepremierilor României și Republicii Moldova, Marian Neacșu, respectiv Vladimir Bolea, președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, dar și a fostului comisar european Adina Vălean.