CSAT: Vânzarea vagoanelor și locomotivelor către Bercea Mondialu este atributul lui Grindeanu
Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a luat act de faptul că CFR Marfă vinde interlopului Bercea Mondialu mii de vagoane și sute de locomotive CFR la prețuri derizorii, precizând totodată că această afacere extrem de controversată trebuie clarificată de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu și chir de premierul Marcel Ciolacu.
Super oferta CFR Marfă pentru Bercea Mondialu
PUTEREA a semnalat recent că directorul general de la SNTFM CFR Marfă SA, Daniel Apostolache, a postat un site-ul companiei un anunț prin care scotea la vânzare 7.153 de vagoane și 508 locomotive, atenție, aflate sub sechestru la ANAF, pentru un preț total de aproximativ 165 de milioane de euro. Și tot PUTEREA a semnalat că cel mai interesat de achiziționarea acestor vagoane și locomotive este interlopul din Olt Sandu Anghel, cunoscut sub numele de „Bercea Mondialu”, finul fratelui lui Traian Băsescu, care a fost eliberat condiţionat din închisoare anul trecut după ce ispăşise un an şi cinci luni din depeapsa de 13 ani la care fusese condamanat într-un dosar de tentativă de omor (https://www.puterea.ro/bercea-mondialu-vrea-500-de-locomotive-si-peste-7-000-de-vagoane-de-la-cfr-marfa-exclusiv/). Numai că CFR Marfă a scos la vânzare locomotive la prețul de, atenție, 12 lei și 35 de lei, și vagoane la la 7.000 de lei, adică este o super ofertă pentru Bercea Mondialu (Super ofertă CFR Marfă pentru Bercea Mondialu:12 lei o locomotivă, 7.000 de lei un vagon. EXCLUSIV).
CSAT a scanat afacerea vagoanelor și locomotivelor de la CFR Marfă
Pentru a clarifica cât de legală este această afacere, PUTEREA a solicitat CSAT-ul condus de președintele Klaus Iohannis un punct de vedere în acest sens. „Cele prezentate de dumneavoastră au făcut obiectul unei analize adecvate, concentrate, în principal, pe modul și măsura în care sunt aplicabile, în cazul de față, atribuțiile legale ale Consiliului Suprem de Apărare a Țării în clarificarea problematicii la care vă referiți”, a precizat CSAT. Totodată, în răspuns s-a mai menționat „Consiliul Suprem de Apărare a Țării nu are competențe executive, de natura celor la care faceți referire în solicitarea dumneavoastră, respectiv de a exercita acțiuni sau a dispune măsuri concrete, altele decât acelea conferite de către legiuitor. Or, Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” S.A. se află în subordinea directă a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, instituție aflată în subordinea Guvernului României”. Practic, prin acest răspuns, CSAT a precizat că Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, condus de Sorin Grindeanu, și Guvernul României reprrezentat de Marcel Ciolacu sunt instituțiile comptente de a clarifica afacerea controversată de la CFR Marfă în care este implicat interlopul Bercea Mondialu.