CSM o pune la punct pe Clotilde Armand în dosarul de incompatibilitate

Publicat: 14 mart. 2024, 08:05, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
CSM o pune la punct pe Clotilde Armand în dosarul de incompatibilitate
CSM o pune la punct pe Clotilde Armand în dosarul de incompatibilitate

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a fost pusă la punct de Sectia pentru procurori a CSM. În timp ce edilul vede doar consipirații și se dă victimă în dosarul în care este inculpată pentru folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată, CSM are o altă opinie.

Prin intermediul unui comunicat de presă, CSM transmite că acuzațiile aduse de Clotilde Armand nu au niciun fundament și sunt menite să stârnească doar polemici în spațiul public.

Ce acuzații i se aduc lui Clotilde Armand?

Precizările CSM vin la scurt timp după sesizarea formulată de Agenția Națională de Integritate (ANI), în baza unei plângeri depuse de fostul edil al Sectorului 1 Daniel Tudorache, Armand.

Acesta susține că Armand s-a desemnat de una singură manager al unui proiect, iar apoi a realizat foloase materiale tocmai din calitatea sa de manager de proiect. Mai mult, aceasta a semnat patru dispoziții prin care și-a majorat indemnizația de bază brută.

Ce spune CSM?

„Comunicat de presa referitor la pozitia Sectiei pentru procurori a CSM in raport cu afirmatiile unui primar al unui sector al Municipiului Bucuresti.

Referitor la alegatiile plasate in spatiul public de un primar de sector din Municipiul Bucuresti, Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii imputerniceste Biroul de informare publica si relatii cu mass media sa faca urmatoarele precizari:

1. Comunicatul emis astazi, 13.03.2024, de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 a fost redactat tocmai pentru a sublinia lipsa de temeinicie a presupunerilor exprimate public de primarul de sector in ceea ce priveste succesiunea unor procurori care conduc o ancheta penala in care domnia sa este cercetata.

2. Verificand continutul comunicatului emis de parchet, prin aparatul tehnic propriu, Sectia pentru procurori, unic administrator al carierei profesionale a procurorilor din Romania, este in masura sa confirme ca miscarile de resurse umane din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti au fost in concordanta cu dispozitiile legii in materie de transferuri, delegari si promovari.

Orice alta opinie pe aceasta problema reprezinta o speculatie si este menita sa creeze polemici pe care Sectia pentru procurori nu este dispusa sa le intretina niciun moment.

Sectia pentru procurori arata ca legea procesual penala romana prevede suficiente instrumente judiciare utile persoanelor cercetate, astfel incat dezbaterea publica pe dosare nepublice sa fie evitata.

3. Asa cum s-a afirmat de vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii in interventia publica avuta la sustinerea bilantului Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ancheta penala trebuie sa se desfasoare exclusiv in cadrul procesual, iar dezbaterile pe fondul cauzelor exclusiv in fata instantelor de judecata, orice alt cadru decat cele indicate neputand sa genereze decat neintelegeri”, se arată în comunicatul emis de CSM.