Cu ce amendă s-au ales frații Tate după ce au hrănit un urs

Publicat: 08 aug. 2024, 19:17, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Cu ce amendă s-au ales frații Tate după ce au hrănit un urs

Frații Tate au reușit să intre din nou în atenția publică după ce au postat un clip în care hrănesc un urs. Imaginile surprinse i-au costat pe cei doi nu mai puțin de 1.500 de lei. Ministerul Mediului a făcut, joi, anunţul, explicând că legislaţia din România interzice hrănirea animalelor sălbatice. De asemenea, hrănirea urşilor le schimbă comportamentul, iar cei care fac asta se pun în grav pericol.

Clipul de 29 de secunde a fost postat de Andrew Tate în cursul zilei de marți. În imagini se poate observa cum aceștia hrănesc din mașină un urs aflat pe marginea drumului. Cei doi i-au dat ursului pentru a-și potoli foamea un cârnat. La un moment dat, unul din ei strigă la animal.

Fratele său, Tristan Tate, a postat pe aceeaşi reţea un clip de 16 secunde, alături de mesajul: ”Ce fel de câine este acesta?!”. Gestul făcut de cei doi a fost taxat de autorități cu suma de 1.500 de lei. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Mediului, care au făcut o postare prin care doresc să atragă atenția asupra acestui tip de faptă.

În cadrul aceleași postări, reprezentanții Ministerului Mediului atrag atenția și susțin că hrănirea exemplarelor de urs le modifică acestora comportamentul, făcându-i mai toleranţi cu prezenţa omului. Astfel de exemplare ajung, inevitabil, obiectul unor acţiuni de intervenţie

”În urma imaginilor publicate recent în spaţiul public, în care se pot observa doi cetăţeni care hrănesc intenţionat un exemplar de urs prin fereastra autovehiculului, Garda Forestieră Ploieşti s-a autosesizat şi a aplicat ambilor contravenienţi câte o sancţiune în valoare de 1.500 lei.

Reamintim că hrănirea exemplarelor sălbatice este strict interzisă de legislaţia românească. Prin astfel de acţiuni, cetăţenii se supun pe ei sau pe însoţitori unor riscuri majore. În acelaşi timp, hrănirea exemplarelor de urs le modifică acestora comportamentul, făcându-i mai toleranţi cu prezenţa omului. Astfel de exemplare ajung, inevitabil, obiectul unor acţiuni de intervenţie”, au transmis oficialii Ministerului Mediului.