Culmea tupeului: „Taxa pe gătit” și „taxa pe cuptor”, la Cluj
„Pare incredibil, dar este perfect adevărat: La Cluj, s-au inventat două noi taxe: „taxa pe gătit” și „taxa pe cuptor”. Inovația vine din partea unui cunoscut producător de carne din Cluj, care deține o carmangerie cunoscută.
„Venise ora de prânz și m-am gândit să mă duc pe strada Dunării, să mănânc la Moldovan, unde mâncasem întotdeauna porția de ceafă cu cartofi prăjiți, maxim 20 de lei plăteam întotdeauna.
Azi am decis să cumpăr piept grill tot cu cartofi. Carnea 11 lei, cartofii 7, scăpasem iarăși sub 20 de lei. Preț final?! 27 de lei…
Zicea doamna: păi știți că de ieri s-a schimbat și s-a decis să fie taxă de cuptor…Taxa de cuptor de 8 lei!!! Moldovane de mâine închiriezi pui taxa și pe furculiță și cuțit sau de șezut?
Nesimțire! Taxe pentru proști… vor pierde jumătate din clienți, majoritatea taximetriștilor mănâncă acolo”, a povestit un bărbat pentru Știri de Cluj.
După ce informația a făcut vâlvă pe net, a venit și reacția reprezentanților companiei, care au precizat că nu este vorba de taxe noi. Se pare că acestea existau și anterior și erau introduse în preț la produsele cu greutate fixă. Numai că pentru gramajele mai mari, din 10 ianuarie, se plătește în plus. În mare, cam aceasta este ideea cu care Carmangeria Moldovan vrea să-și liniștească clienții, care s-au revoltat pe rețelele sociale. N-ar fi prima dată când Cosmin Moldovan, patronul carmangeriei cu pricina, își pune clienții din Cluj în cap.