Cum pH-ul din corpul nostru poate preveni cancerul

Publicat: 13 nov. 2024, 20:21, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Cum pH-ul din corpul nostru poate preveni cancerul

Toate persoanele care au cancer au un pH foarte acid, a avertizat dr. Otto Warburg, laurat al Premiul Nobel în 1931. El a  demonstrat că  temul cancer nu poate supraviețui într-un mediu alcalin și bogat în oxigen, în schimb se dezvoltă în mediul acid și scăzut în oxigen.

Aciditatea din corpul nostru mărește considerabil riscul de cancer, dar și de alte boli grave, a demonstrat medicul Otto Warburg. Și onco-nutriționistul Marius Văduva ne indică câteva simptome care semnalează dezechilibrul acid-alcalin din corp.  „Riscurile pentru ceva grav vor exista de a doua zi de când corpul își schimbă această balanță”, subliniază medicul Marius Văduva.

Celula canceroasă

Deficitul de oxigen care generează aciditatea în organism reprezintă principala cauză a apariției cancerului. Este descoperirea medicului german Otto Warburg, biochimist și fiziolog, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină și Fiziologie în 1931.  Potrivit savantului, celula canceroasă nu are nevoie de oxigen și nu poate supraviețui când este expusă unei cantități mari de oxigen.

”În corpul alcalin, boala cea mai temută, numită cancer, nu se formează”, întrucât celulele canceroase se simt foarte bine într-un mediu acid și hipoxic, obținând energie prin fermentarea zaharurilor”, a demonstrat dr. Otto Warburg.

Cancerul poate fi prevenit

Astfel, cancerul poate fi prevenit prin menținerea balanței alcaline și acide la nivel celulelor din tot corpul, printr-un nivel echilibrat al nivelului pH-ului din sânge.

În acest sens, este important ce mâncăm. Alimentele ultraprocesate, cerealele rafinate, carnea roșie, mezelurile , excesul de sare  și zahăr conduc la un pH acid, care poate fi cauza multor boli grave, printre care cancerul. În schimb, fructele și legumele sunt alcalinizante.

Un studiu realizat în 2019 demonstra legătura dintre dieta acidifiantă și cancerul de sân. Același studiu avertiza că „nivelurile de pH acid din spațiul extracelular pot crește potențialul invaziv și metastatic al celulelor canceroase”.

În Ghidul său pentru echilibrul acido-bazic, Florence Piquet, dietetician și nutriționist, recomanda o dietă ”compusă 80% din alimente alcalinizante și 20%  din alimente acidifiante”.

Principalele alimente acidifiante sunt toate cărnurile și lactatele, zahărul, alcoolul, cafeaua.

Alimentele vegetale bogate în potasiu și magneziu reduc aciditatea sângelui și mențin echilibrul acido-bazic al organismului. Iată câteva: broccoli, morcovi, usturoi, fasole și mazăre verde, spanac, roșii, mere, banane, portocale, lămâi, stevia.

De asemenea, plantele aromatice și mirodeniile sunt foarte alcalinizante. Acestea oferă multe beneficii: au proprietăți anticancerigene (busuioc, rozmarin) sau antiinflamatoare (turmeric, ghimbir), unele fiind foarte bogate în potasiu.

Simptome de ”corp acid”

Aciditatea excesivă reprezintă nu doar un risc, ci o „stare permanentă de boală tăcută”, spune onco-nutriționistul Marius Văduva, citat de jurnalul.ro. El indică și o serie de simptome care semnalează un ”corp acid”, care are probleme, și anume: oboseala, dureri la nivelul inimii și genunchilor, transpirații nocturne, palpitații.

„Omul se resimte, începe să resimtă anumite simptome, care i se par că ar fi cumva din cauza muncii, a stresului. Dar nu, în momentul în care corpul începe să îți dea semnale, acolo deja sunt doar câteva dintre simptomele unui corp acid”, spune specialistul.