Cum s-a lucrat singur Paul Stănescu la moțiunea de cenzură
Moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva cabinetului Orban nu s-a mai votat ieri din lipsă de cvorum pentru că tandemul din fruntea partidului, adică Marcel Ciolacu – Paul Stănescu, nu a reușit să convingă șapte parlamentari să vină la vot.
Practic, pentru ca moțiunea să fie votată era nevoie de 233 de parlamentari, dar ieri au fost doar 226. PSD are 193 de senatori și deputați, PRO România are 24, ALDE are 7 parlamentari, iar noul partid al lui Dan Voiculescu, PPUSL, are 9 parlamentari. Astfel, în total se puteau aduna 233 de de voturi, adică fix numărul minim necesar pentru adoptarea moțiunii de cenzură și demiterea Guvernului Orban. Dar cel mai „șifonat” după eșecul moțiunii de cenzură a fost secretarul general al PSD, Paul Stănescu, cel care trebuie să mobilizeze și să controleze parlamenatrii PSD, fiind sabotat direct de doi parlamentari din fiefurile pe care el le păstorește. Printre cei șapte parlamentari PSD care nu au venit să voteze moțiunea se numără și deputatul de Olt, Dan Ciocan, și senatoarea de Călărași, Roxana Pațurcă. De ce nu au fost prezenți? Foarte simplu.
Revanșa lui Dan Ciocan
Din dispoziția lui Paul Stănescu, deputatul Dan Ciocan a fost schimbat anul trecut de la conducerea organizației PSD de Caracal cu omul de afaceri Ion Marian Doldurea. „Aceste decizii au fost adoptate, întrucât, în cadrul organizaţiei respective, a fost încălcat frecvent şi grav orice principiu al dialogului, care ar fi trebuit să se desfăşoare în interiorul partidului. Conducerea PSD Caracal, prin activitatea sa şi comportamentul adoptat, a adus prejudicii de imagine partidului”, s-a menționat în aceea vreme în comunicatul PSD Olt.
Paul Stănescu și Dan Ciocan au făcut multe afaceri împreună, dar anul trecut, după izbucnirea scandalului Caracal, cei doi au rupt orice relație pentru că deputatul PSD susținut de Darius Vâlcov a vrut să preia șefia organizației PSD Olt. Trebuie precizat că Dan Ciocan a fost milițian pe vremea lui Ceaușescu, și-a luat bacalaureatul la 50 de ani și licența în agronomie la Universitatea din Craiova la 56 de ani. Ieri, Dan Ciocan nu a venit la vot și astfel, s-a revanșat față de Paul Stănescu pentru că l-a demis de la șefia PSD Caracal.
Absență controlată de interese politice în familie
În schimb, senatoarea PSD de Călărași Roxana Pațurcă nu a venit la vot pentru simplul fapt că a fost anunțată de președintele interimar al PSD Călărași, nimeni altul decât Paul Stănescu, că nu se va mai regăsi pe lista PSD pentru alegerile parlamentare din acest an. Totodată, trebuie precizat că senatoarea PSD Roxana Pațurcă s-a căsătorit în 2018 cu primarul PNL al comunei Borcea din județul Călărași, Aniel Theodor Nedelcu. Acesta candidează pentru un nou mandat de primar al comunei Borcea din partea PNL, iar soția sa, Roxana Pațurcă, îl susține în campania electorală. Așadar, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a pierdut ieri două voturi pe măna lui în fiefurile controlate tocmai de el, adică în Olt și Călărași.