Cum să reduci variația (volatilitatea) în jocul de poker

Publicat: 10 oct. 2024, 15:15, de Ziarul Puterea, în Advertoriale , ? cititori
Cum să reduci variația (volatilitatea) în jocul de poker

Variația (volatilitatea) este un fenomen care apare inevitabil în jocul de poker. Indiferent de nivelul la care ești, vor fi și momente în care nimic nu iese așa cum îți dorești sau așa cum ai fost obișnuit. Este ceva absolut normal, astfel că nu trebuie să te îngrijorezi.

Există însă soluții pentru a reduce variația. O poți ține sub control făcând alegerile potrivite, dar mai ales păstrându-ți calmul. Desigur, contează mult și cum îți controlezi emoțiile și cum îți gestionezi bugetul.

Alege cu atenție mesele la care joci

În cazul în care preferi jocurile cash în varianta live, e bine să fii atent la masa la care te așezi. Poți supraveghea jocul câteva minute înainte să te așezi la masă, pentru a observa la ce nivel sunt adversarii tăi. Dacă la o masă de 8 jucători, 7 dintre ei sunt foarte buni, atunci șansele să ieși câștigător nu sunt deloc mari. În schimb, dacă vezi că la o masă se află mai mulți jucători de nivel scăzut sau mediu, ar fi o idee bună să te așezi. Chiar dacă tu ai același nivel al abilităților, dacă întâlnești adversari mai slabi, ai șanse mai bune să termini pe plus.

Fii pregătit din toate punctele de vedere

Studiile au arătat că există o legătură directă între stilul de viață pe care îl ai și rezultatele din poker. Dacă duci un stil de viață sănătos, nu doar că ai beneficii în viața de zi cu zi, dar te poți concentra mai bine atunci când joci poker. Alimentația sănătoasă contribuie și ea din plin, la fel și odihna. E mai mult decât recomandat să joci doar atunci când ești odihnit.

Să spunem că te pregătești să joci la un turneu de online poker care ține, de regulă, câteva ore bune. Avantajul de a juca pe Internet este că poți trage un pui de somn înaintea turneului, iar când acesta începe, vei fi pregătit. Iar dacă ești într-o zi bună și ai un parcurs de durată, nu vei simți oboseala pe parcurs.

În același timp, exercițiile fizice ajută și ele să ai o capacitate de concentrare mai bună, astfel că și ele sunt o soluție.

Învață când să renunți

Unii jucători nu știu niciodată când să renunțe. Unii nu acceptă eșecul sau să iasă pe minus de la masă și continuă în speranța că vor avea câștig de cauză la un moment dat. Văd rezultatele negative ca fiind strict rodul ghinionului, în timp ce nivelul lor este mult mai bun. Dar aceste lucruri nu pot aduce ceva benefic pe termen lung.

Este important să judeci momentele slabe cu înțelepciune și să îți dai seama când este mai bine să te oprești pentru tine. Dacă nu renunți când trebuie, nu doar că riști să ai pierderi financiare, dar în același timp nici starea ta emoțională nu va fi prea bună. Așadar, încearcă să te cunoști cât mai bine și să îți dai seama care sunt momentele în care e benefic să renunți. Dacă simți că apar probleme de concentrare, cel mai bine este să te ridici de la masă sau să oprești sesiunea respectivă.

Cere o părere din exterior

Când variația apare, există riscul să nu vezi în totalitate cauzele ei. Unii oameni au tendința de a fi subiectivi în ceea ce îi privește și poate nu văd că au o anumită problemă. Din acest motiv, indicat este să soliciți ajutor din exterior în momentul în care simți că nu mai ești la nivelul cu care erai obișnuit. Poate fi vorba despre un alt prieten pasionat de poker ori, dacă ești la un nivel mai avansat, îți poți angaja un antrenor personal. În același timp, dacă simți că ai o problemă din punct de vedere emoțional, poți apela și la un mental coach. Soluții sunt, însă trebuie doar să fii deschis să le folosești.

Studiază în continuare

Pokerul este un joc în care studiul are un rol important. Este bine să te pregătești continuu, să înveți, să fii deschis să descoperi lucruri noi. Dacă simți că ai acumulat deja suficiente informații, există riscul să te plafonezi. Partea bună este că sunt o mulțime de cărți despre poker, iar pe Internet găsești resurse valoroase, cum ar fi tutoriale ori podcasturi ale jucătorilor cu rezultate notabile la nivel internațional.

Jocurile de casino cu mize reale se adresează persoanelor care au împlinit 18 ani. Fii responsabil!