Cum sărbătoresc românii ziua de 1 Decembrie. Cât costă o porție de ciolan afumat cu iahnie de fasole
A intrat deja în tradiție ca românii să sărbătorească ziua de 1 decembrie cu o porție de ciolan afumat cu iahnie de fasole și un pahar de vin fiert sau țuică. Fie că masa este pregătită acasă sau servită la restaurant, preparatele tradiționale au mare trecere în aceste zile.
Dacă vă întrebați cuma unde puteți gusta o ciorbă de fasole cu afumătură sau o porție de cârnați cu iahnie de fasole de ziua de 1 decembrie 2022 și la ce prețuri, iată și câteva sugestii:
Restaurantul La Mama – o porție de cârnați cu iahnie de fasole costă 39 lei, ciolanul afumat cu iahnie de fasole – 55 lei, o oală cu ciorbă de fasole cu afumătură – 80 lei, o oală cu ciorbă țăranească cu afumatură – 80 lei, panași cu smântână la 18 lei.
Restaurantul Caru’ cu Bere – O ciorbă de fasole cu afumătură, servită în pită cu ceapă roșie, la 350 grame costă 30 lei, zacusca pregătită în casă la 200 grame – 28,5 lei, fasolea făcăluită la 250 grame se vinde la 19 lei, iarspecialitatea Casei – ciolan românesc de porc servit cu varză acră călită, mămăliguță, hrean și ardei iute, porție pentru două persoane, are un preț de 149 lei.
La Cocosatu’ o porție de ciolan cu iahnie de faole la 600 grame costă 67 de lei, iar un ciolan cu varză călită (600 grame) – 73 lei.
În provincie, prețurile sunt ceva mai mici. De exemplu, la Casa Domnească din Brăila, o porție de fasole cu ciolan costă 45 lei, iar murăturile de casă la 200 grame – 9.8 lei. Puteți alege și o fasole făcăluită la 200 grame la un preț de 23 lei.
Citeste si Ce program au magazinele Dedeman și Hornbach în ziua de 1 decembrie 2022