Cum se face ciorba de salam care a înnebunit TikTok-ul
Ciorba de salam a devenit recent virală pe TikTok, captând atenția românilor datorită combinației sale neașteptate de ingrediente și a procesului simplu de preparare. Popularitatea acestei rețete pe platformele de social media se datorează, în mare parte și gustului inedit.
Rețeta a devenit un adevărat fenomen, fiind recreată și adaptată de mulți creatori de conținut culinar, care își adaugă propriile twist-uri și trucuri pentru a personaliza preparatul.
Ingrediente
Iată de ce ai nevoie pentru a o prepara:
- Salam afumat/semi-afumat – 500 gr.
- Salam fiert – 100 gr.
- Ceapă albă – 1 buc. mare
- Morcov – 1 buc. mare
- Usturoi – 4-5 căței
- Măsline – 160 gr.
- Roșie – 1 buc.
- Castraveți murați – 300 gr
- Pastă de tomate – 2 lingurițe
- Zahăr – ¼ linguriță
- Ulei – 1 linguriță
- Sare – 1 linguriță
- Piper negru măcinat – 0,5 linguriță
- Frunză de dafin – 1 frunză
- Codițe de pătrunjel
Citește și: Cât a ajuns să coste o ciorbă la restaurantele de pe litoralul românesc
Într-un vas de 3,5 litri turnăm 2 litri de apă rece. Ulterior, adăugăm o ceapă albă, un morocov și câteva codițe de pătrunjel. Între timp, curățăm doi căței de usturoi pe care îi punem alături de roșia tocată în oală. Lăsăm conținutul să fiarbă pentru câteva minute.
Între timp, tragem într-o tigaie 500 de gr de salam afumat, tăiat bucățele. Pentru un gust deosebit, puteți adăuga mai multe tipuri de salam. Călim conținutul tigăii timp de 10-15 minute. Ulterior, adăugăm în tigaie 300 de gr de castraveți murați. Mai călim conținutul pentru încă 10-15 minute.
Citește și: Noua fiță culinară de 1 Mai la București: Supa cremă de mici