Curtea Constituțională a României sau a lui Iohannis și a guvernelor sale?
Chiar și ultima speranță a milioanelor de români și a sutelor de mii de companii cu capital românesc (și nu numai), a fost spulberată de Curtea Constituțională a României (să o numim încă așa), prin acceptarea ca fiind constituțională a legii privind “reforma” fiscal-bugetară a lui Ciolacu, prin care acesta își desăvârșește opera de îngenunchere a economiei românești.
Curtea Constituțională, prin Decizia 523/2023, cu argumentele penibile și încropite de judecătorii acesteia (o parte dintre ei) în susținerea propriei decizii, induce în rândul populației, idea că, oricât am încerca să luptăm pentru a “reseta” societatea românească, speranța, crezul și efortul în această direcție … sunt sortite eșecului.
Vă puteți imagina unde și cât de rău a ajuns România, în comparație cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, pentru ca rezultatele dezastruoase ale unei guvernări cauzate de o alianță anti-românească, formată din două partide “captive” și conduse de soldățeii “păpușarului” Iohannis, să fie acceptate ca motivare pentru încălcarea Constituției României, de către cei care aveau rolul de gardieni ai acesteia?
Curtea Constituțională “înghite” pe nemestecate covrigul lui Ciolacu și acceptă într-un mod siderant motivarea puerilă precum: „Neadoptarea acestor măsuri, în regim de urgență, putând avea consecințe negative, în sensul că ar genera: un impact suplimentar asupra deficitului bugetar general consolidat, afectând sustenabilitatea finanțelor publice; riscul nerespectării recomandării Comisiei Europene stabilite în cadrul procedurii de deficit excesiv declanșată pentru România”.
Dar cine este de vină pentru dezastrul economic? Cine este de vină pentru faptul că România este singura țară din Uniunea Europeană aflată în deficit excesiv? Românii și firmele din România? NU, în niciun caz! A, și încă ceva, doar neghiobii și neștiutorii de carte dau vina pe pandemia de Covid sau pe războiul din Ucraina! Să nu uităm că oamenii isteți fac business în criză!
Dar iată cum se poate traduce această colaborare bolnavă dintre un guvern de fripturiști și o instanță supremă, cu judecători (majoritatea) care nu uită mâna care i-a hrănit: Dorel nu-și poate plăti restanța la bancă și este în pericol să-și piardă casa dacă nu face urgent rost de bani. Fiind analfabet funcțional, Dorel nu este în stare să facă rost, cinstit și prin muncă, de suma necesară și face ceea ce știe mai bine … „se împrumută” de la un cetățean cinstit, care tocmai și-a încasat amărâtul de salariu după o lună de muncă istovitoare. Prins în fapt și dus în fața unui judecător Gigel (tot un Dorel), culmea, cetățeanul cinstit pierde procesul pe motiv că … dacă nu fura, Dorel (habarnistul) își pierdea casa! Ca în viață, unii muncesc și alții cheltuie!
Exemplul cu hoțul (Dorel), judecătorul (tot Dorel) și cetățeanul cinstit și muncitor este identic cu ce i se întâmplă azi, și de prea mult timp, poporului român! Dezastrul socio-economic provocat prin nepriceperea, nepăsarea și indolența unui guvern față de proprii cetățeni și mediul economic, trebuie acoperit … tot de către aceștia, cetățenii și firmele românești, mereu plătitori și mult prea îngăduitori.
Concluzia? Guvernul va putea apela, după pofta și cheful unor venetici, cu sprijinul și conivența instituțiilor publice care ar fi trebuit să ne protejeze, la creșteri de taxe și de impozite, la ignorarea unor drepturi prevăzute chiar de legile în vigoare și, chiar la ideea nebunească (și unică în lumea civilizată) de a le vinde românilor, la suprapreț, propriile produse și resurse naturale (produse agro-alimentare, energie electrică și gaze naturale etc.)!
Și, totuși, spre cinstea lor, au fost și judecători integri și corecți care s-au opus, pe bună dreptate și cu argumente constituționale, acestei lovituri năucitoare pentru întreaga societate românească, “stimulată” de diferite interese … contrare celui național. Este adevărat, nu suficient de mulți încât să-l poată opri din drumul său pe … reformatorul Dorel.