Ministrul Florin Spătaru a numit director general al SALROM un fost inspector de la Primăria Lehliu-Gară
Societatea Națională a Sării, Salrom SA, are un nou director general, în persoana lui Dan Dobrea. Pe de o parte, s-ar putea spune că ministrul Economiei, Florin Spătaru l-a numit pe fostul său coleg de la UNPR Galați, pentru că Spătaru și Dobrea au lucrat împreună la înființarea organizației locale a partidului generalului Oprea.
În realitate, ministrul Florin Spătaru continuă numirile la „sugestiile” liderilor PSD Galați, organizația care l-a nominalizat la Ministerul Economiei.
Reamintim că recent, Spătaru a numit-o pe avocata Andreea Anamaria Naggar, consilier județean PSD Galați, în consiliul de administrație al Carfil SA Brașov, firmă care produce aruncătoare de grenade antitanc şi bombe explozive. În condițiile în care, potrivit propriilor declarații de avere, Andreea Anamaria Naggar câștigă din activitatea sa de avocat în Baroul Galați aproximativ 1.400 de lei/lunar, firesc, se pune întrebarea cum ar putea ea să ajute, fie și ca avocat, „Industria de Apărare” la vreme de război?
Aceeași întrebare se pune și în cazul noului director general al Salrom SA, Dan Dobrea, care are un CV „impresionant” prin numărul mare de joburi prin care a trecut, deoarece și-a schimbat locurile de muncă și domeniile la fiecare 2-3 ani și nu se poate ști în ce anume este specializat, în activitatea de Poliție, în importuri de materii prime, în Gospodărirea Apelor, în asigurări sau în administrarea unor cafenele.
Noul director general al Regiei Naționale a Sării a fost inspector la Primăria Lehliu-Gară
Dan Dobrea a absolvit în 1991 Facultatea de Construcții de la Universitatea Tehnică „Gh Asachi” din Iași și a lucrat la 2-3 firme de distribuire a produselor alimentare, de importuri de materii prime și de vânzări auto. A intrat în politică și a fost unul din protejații deputatei PSDR/PDSR/PD Maria Lazăr, care în 2002 a aranjat numirea sa de ca director la „Apele Române” – Sucursala Gospodărirea Apelor Galați. Tot cu sprijin politic, Dan Dobrea a fost membru al CA-ului regiei locale Apă Canal SA Galați. A lucrat tot cu apă!
Din 2006, a trecut pe la conducerea mai multor sucursale ale unor societăți de asigurări, Omniasig, Aqua Investment, EXIM și din nou Aqua Investment. În această perioadă a absolvit Universitatea „Petre Andrei” din Iași și Colegiul de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliție „Al I Cuza”, care nu trebuie să lipsească din CV-ul unui politician de succes.
Din 17 ianuarie 2020, a fost inspector la Primăria Lehliu-Gară, iar pe data de 1 mai 2021 s-a angajat ca inspector superior la Primăria Galați, condusă de finul său, Ionuț Pucheanu.
De câțiva ani, simultan cu cariera sa administrativă, Dan Dobrea și-a pus la punct și câteva mici afaceri în domeniul cafenele, restaurante. Am fi vrut să aflăm ceva detalii, dar Dan Dobrea nu are nicio declarație de avere și interese, nici la Primăria Lehliu-Gară, nici la Primăria Galați, nici la Societatea Națională a Sării Salrom SA.
Dobrea este nașul primarului Galațiului, Ionuț Pucheanu, care e vicepreședinte al PSD la nivel național
Potrivit informațiilor din presa locală, Dan Dobrea este nașul de cununie al primarului Galațiului, Ionuț Pucheanu, care este și vicepreședinte al PSD la nivel național, reprezentând Regiunea Sud-Est.
Prin 2015-2016, când actualul primar al Galațiului era directorul serviciului de salubrizare Ecosal SA Galați, Dobrea și Pucheanu au încercat o afacere împreună, la București.
„C House Lounge Restaurant Bucharest se află pe strada Pictor Arthur Verona nr.2, în plin centru al Capitalei, la doi pași de bulevardul Magheru. Firma care administrează cârciuma de lux a tânărului primar pesedist (Ionuț Pucheanu – n red) este C House Lounge Café SRL și a fost înregistrată la începutul anului 2015. Sediul social al firmei aparține Sterianei Pucheanu, mama lui Ionuț Pucheanu. Dan Dobrea, deținătorul cafenelei C House din Galați, care este nașul de cununie al cuplului Mirela și Ionuț Pucheanu și fost lider local al UNPR, deține 47% din capitalul social al firmei. Mirela Pucheanu, soția primarului Galațiului, deține 33% din capitalul social”, scria în iulie 2016, site-ul „Ne pasă de Galați”. Afacerea a căzut după ce Pucheanu a fost ales primar.
Ministrul Spătaru și Dan Dobrea au fost colegi în UNPR-ul generalului Oprea
Ministrul Florin Spătaru și noul șef al monopolului de stat al sării au fost colegi în UNPR-ul generalului Oprea. Dar numirea lui Dan Dobrea nu a venit pe filiera ex-UNPR, ci la cererea organizației PSD Galați, în care finul său, primarul Pucheanu, are un cuvânt greu de spus pe lângă liderul organizației, europarlamentarul Dan Nica.
Vom reaminti aventura cu UNPR-ul mai mult pentru a completa CV-ul ministrului Spătaru, despre care se crede că s-a ținut departe de politică.
În mai 2010, când Marian Sârbu și Gabriel Oprea înființa UNPR, Florin Spătaru, pe atunci director de Resurse Umane la Șantierul Naval „Damen” din Galați făcea parte din echipa de bază a UNPR Galați, alături de Dan Dobrea, care era unul din liderii locali apreciați de generalul Oprea.
Dan Dobrea a devenit la un moment dat președintele Organizației Județene UNPR Galați, iar Florin Spătaru se ocupa de organizația municipală. În noiembrie 2010, Spătaru devenea președintele Organizației Municipale UNPR Galați, iar la alegerile locale din 2012, Spătaru a fost pe lista candidaților pentru Consiliul Municipal Galați a „Alianței Pentru Progres”, formată din PDL și UNPR, dar nu a fost ales pentru că nu era pe unul din locurile eligibile.
În 2013, când fostul rector al Universității „Dunărea de Jos”, Viorel Mânzu, a demisionat din UNPR, locul acestuia în Consiliul Municipal Galați ar fi trebuit să fie ocupat de Florin Spătaru, dar acesta a refuzat mandatul din cauză că activitatea la Șantierul Naval din Galați îi ocupa o mare parte din timp. Tot în 2013, Gabriel Oprea l-a promovat pe Dan Dobrea la conducerea executivă de la nivel național, numindul consilier personal al său.
Ulterior, drumurile lui Florin Spătaru și Dan Dobrea s-au despărțit, dar iată că acum îi regăsim din nou împreună pe cei doi foști UNPR-iști, de această dată sub auspiciile PSD Galați.