Daniel Buda – avertisment dur: „E foarte periculos pentru România să intrăm într-o spirală a suveranismului”

Publicat: 04 dec. 2024, 11:49, de Vera Popa, în Puterea Tv , ? cititori
Daniel Buda - avertisment dur: „E foarte periculos pentru România să intrăm într-o spirală a suveranismului”

Europarlamentarul Daniel Buda atrage atenția, în cadrul unui episod al podcastului ”Dialogurile Puterii”, realizat de Rona David, că este foarte periculos pentru România să intre într-o spirală a suveranismului.

„Nu există altă soluție pentru România decât Elena Lasconi președinte. E foarte periculos pentru România să intrăm într-o spirală a suveranismului. (…) Ceea ce s-a întâmplat în România se poate multiplica și la nivelul altor state europene și, prin intermediul acestei platforme TikTok, voința poporului poate să fie foarte ușor pervertită într-o zonă sau către oameni care nu au niciun fel de soluție, niciun fel de viziune, soluții concrete pentru a rezolva problemele românilor. (…) Oameni care n-au făcut nimic în viața lor, oameni care, din păcate, știu cum să manipuleze aceste platforme”, a explicat eurodeputatul.

În opinia lui, nu este periculos că astfel de oameni „vin din neant”, ci pentru că pun sub semnul întrebării apartenența României la Uniunea Europeană și totodată ceea ce înseamnă apartenența țării noastre la structurile euroatlantice.

„În acest context este foarte periculos pentru România să intrăm într-o spirală a suveranismului, a partidelor extremiste, deoarece trebuie să fie un lucru foarte clar conștientizat de opinia publică: prin creșterea acestui curent suveranist se pune sub semnul întrebării posibilitatea de a avea mai departe libertate de mișcare în interiorul UE, de a mai putea circula fără vize la frontiere și a munci în exterior. Pentru ceea ce au murit la Revoluție românii iată că acum este pus sub semnul întrebării de aceste curente suveraniste și naționaliste”, a afirmat Buda.

Daniel Buda spune că noua Comisie Europeană va avea în față provocări majore pe care trebuie să le rezolve, plecând de la ceea ce înseamnă războiul din Ucraina, până la aspectele care țin de schimbările climatice, de agricultură, de apărare.