Darul de nuntă, de la cash la transfer bancar. Cât de generoși sunt românii
După pauza determinată de pandemie, românii se înghesuie acum să recupereze timpul pierdut, iar anul 2022 se anunță a fi unul dintre cele mai bune sezoane pentru organizatorii de nunți. Românii, alături de italieni și japonezi sunt cei mai generoși în privința darului de nuntă, în timp ce la polul opus se află nemții și americanii.
Fie că e vorba de cash, cadouri sau chiar transfer bancar, darul de nuntă are importanța lui și constituie unul din obiceiurile intrate în tradiție în multe părți ale lumii.
Un studiu realizat de Revolut, în mare parte pe baza datelor de la Eurostat şi Statistică, arată că românii sunt cei mai generoși și scot din buzunar între 100 și 500 de euro de persoană, iar darul pentru miri este mai mare dacă sunt foarte apropiați sau chiar rude, spre deosebire de cazul colegilor care oferă mai puțin.
Japonezii sunt și ei în top cu o sumă cuprinsă între 200 și 370 de euro. Șefii mirilor dau cel mai mult, iar prietenii cel mai puțin.
Printre cei mai zgârciți sunt nemții și nordicii. În Germania, darul de nuntă merge în general între 30 și 70 euro pentru colegi sau cunoștințe, în timp ce prietenii, familia, domnișoarele și cavalerii de onoare oferă cel puțin 100 euro.
În Statele Unite ale Americii, darul mediu este de 99 dolari (aproximativ 95 euro) dacă nuntașii fac parte din grupul de apropiați. Familia și rudele pregătesc pentru miri cel puțin 125 dolari (aproximativ 118 euro).
În același timp, polonezii, irlandezii și spaniolii le oferă mirilor sume de cel puțin 50 de euro de persoană, maximul ajungând la 200 de euro, se mai arată în studiu. Australienii, în schimb, preferă transferul bancar chiar și înainte de nuntă.