De ce se închid părinții din Coreea de Sud în celule, timp de trei zile. Adevărul despre „Fabrica de fericire”

Publicat: 30 iun. 2024, 21:21, de Mariana Olteanu, în LIFESTYLE , ? cititori
De ce se închid părinții din Coreea de Sud în celule, timp de trei zile. Adevărul despre „Fabrica de fericire”

În încercarea de a-și înțelege copii mai bine, părinții din Coreea de Sud recurg la metode neobișnuite. Printre acestea se numără și statul în celulă timp de trei zile. Singurul lucru care leagă fiecare cameră de la „Fabrica de fericire” de lumea exterioară este o gaură în uşă prin care se aduce mâncare.

Aceste celule se întind pe o suprafață asemănătoare unei cabine de probă dintr-un magazin. În acet interval de timp, părinții nu pot accesa telefonul și nici laptopul. Mai mult, în această perioadă de timp, aceștia vor avea drept companie, doar niște pereți goi. Rezidenţii pot purta uniforme albastre de închisoare, dar nu sunt deţinuţi. Oamenii de aici au un copil care s-a retras pe deplin din societate și vor să învețe cum se simte să fii rupt de lume.

De regulă, tinerii care au tendința de a sta singuri sunt denumiți hikikomori. Acest termen a fost inventat în Japonia în anii 1990 pentru a descrie retragerea socială în rândul adolescenţilor şi adulţilor tineri. De-a lungul timpului, cercetătorii au făcut nenumărate studii pentru a afla de ce tinerii se izolează. Datele arată că, printre motivele care-i determină pe tineri să se izoleze se numără:

  • dificultăţile în găsirea unui loc de muncă (24,1%)
  • problemele cu relaţiile interpersonale (23,5%)
  • problemele familiale (12,4%)
  • probleme de sănătate (12,4%).

„Fabrica de fericire” nu este singura metodă la care apelează părinții în încercarea de a-și înțelege tinerii. Se pare că aceștia au la dispoziție și un program de educație parentală de 13 săptămâni, finanțat și gestionat de organizații neguvernamentale (ONG-uri), Korea Youth Foundation şi Blue Whale Recovery Centre.

Scopul acestui program este de a învăța părinţii cum să comunice mai bine cu copiii lor. Programul include trei zile într-o instituţie din Hongcheon-gun, provincia Gangwon, unde participanții petrec timp într-o cameră care reproduce o celulă de izolare. Speranţa este că izolarea va oferi părinţilor o înţelegere mai profundă a copiilor lor.